Rebrov örül, hogy BL-rutint szereznek a Fradi magyarjai

2020. december. 01., 16:22   |    

Rebrov örül, hogy BL-rutint szereznek a Fradi magyarjai

A szerdai Ferencváros-Barcelona Bajnokok Ligája-mérkőzés előtt a két csapat megtartotta hivatalos sajtótájékoztatóját. A Ferencváros vezetőedzője szerint futballistái mostanra megtanulhatták, hogy mi kell ahhoz, hogy európai szinten tudjon szerepelni a csapat.

A Ferencváros a Barcelona otthonában kezdte meg BL-csoportkörös szereplését, és bár esélye volt egy szoros eredmény elérésére, végül a jóval rutinosabb katalán együttes emberhátrányba is két gólt szerzett, így 5-1-re megnyerte a Nou Campban rendezett összecsapást. Szerda este a Puskás Arénában találkozik a két együttes. Szerhij Rebrov, a Ferencváros vezetőedzője ismét azt hangsúlyozta, hogy a BL-mérkőzéseken való jó szereplés speciális tapasztalatot igényel, amelyeket csak a Bajnokok Ligájában lehet megszerezni.

– A BL-hez egyfajta tapasztalat is kell, de úgy gondolom, az elmúlt hetekben megfelelő tapasztalatokat szereztünk a világ legjobbjai ellen. Ez mind a hasznunkra válik, emellett önbizalmat adhat a játékosoknak – kezdte Rebrov. – A legfontosabb, hogy ezen a szinten is versenyképesek legyünk, ez fontosabb az eredménynél is. Láthattuk, legutóbb a Juventus ellen is tudunk kialakítani helyzeteket. A fejlődésben sokat segít a tavalyi csoportkörös szereplésünk során gyűjtött tapasztalat, a futballisták megtanulhatták, hogy mi kell ahhoz, hogy európai szinten tudjunk futballozni. Külön örülök neki, hogy a BL-meccseken 3-4 magyar játékost is láthatunk a kezdőcsapatban. Ők nem azért tagjai az együttesnek, mert magyarok, hanem mert versenyképesek ezen a szinten, jól teljesítenek a válogatottban is. Örülök, hogy esetükben is jól látható a fejlődés, ez büszkeséggel töltheti el a Ferencvárost és Magyarországot is.

Ronald Koeman, a Barcelona szakvezetője azzal kezdte sajtótájékoztatóját, hogy elmondta, miért nem utazott el a csapattal három kulcsjátékos, Lionel Messi, Philippe Coutinho és Marc-André ter Stegen.

Tudom, nem a legjobb, hogy két meccsen is pihentetjük Lionel Messit, de a továbbjutásunk már a legutóbbi, kijevi mérkőzésen eldőlt, a hétvégén pedig fontos bajnoki vár ránk. Ettől függetlenül fontos mérkőzés lesz a szerdai is. Fontos, hogy más játékosoknak is megadjuk a lehetőséget a bizonyításra, hiszen a céljaink között szerepel a spanyol liga megnyerése is – így Koeman, aki úgy érzi, játékosainak nem lesz könnyű dolguk a magyar bajnok ellen.

– Nehéz mérkőzésre számítok a Ferencváros ellen. A csoportkör nyitányán, Barcelonában egyszer már találkoztunk, ezért van tapasztalatunk, de láttuk az FTC legutóbbi, Juventus elleni meccsét is, ahol a magyar együttes szépen játszott, remekül védekezett, ennek köszönhetően az utolsó percekig esélye volt a pontszerzésre. A Fradinak gyors játékosai, minőségi futballistái vannak, akik bármelyik percben meglephetnek minket, erre felhívtam a futballistáim figyelmét is. Nagyon jó energiájuk van, ezt bizonyították korábban a Dinamo Kijev ellen is – idézte a holland szakembert a fradi.hu.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS