Rebrovval még nem nyert vidéki csapat ellen a Groupamában az FTC

2018. november. 23., 17:48   |    

Rebrovval még nem nyert vidéki csapat ellen a Groupamában az FTC

Öt mérkőzést szombaton, egyet vasárnap rendeznek az OTP Bank Liga 15. fordulójában. A listavezető Ferencváros a Kisvárdát fogadja, a forduló rangadójának a Debrecen és a MOL Vidi FC találkozója ígérkezik.

BUDAPEST HONVÉD–MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC
(Szombat, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 17.00)

A Honvéd az egyedüli csapat, amely nem kapott ki a legutóbbi öt mérkőzésén, a tabella második helyén áll, három ponttal a Ferencváros mögött. Pályaválasztóként albérletében a közvetlen riválisok elleni mérkőzéseit elveszítette, a többiek ellen ugyanakkor kapott gól nélkül nyerni tudott. A Mezőkövesd az ötödik helyen áll a szoros középmezőnyben, miután a válogatott mérkőzések miatti szünet előtt legyőzte a MOL Vidit. Legutóbb idegenben kikapott a Pakstól, de ezen kívül vendégként csak Felcsúton a címvédőtől szenvedett eddig vereséget az őszi idényben.

ÚJPEST FC–PAKSI FC
(Szombat, Megyeri út, 17.00)

A lila-fehérek szoros mérkőzésen bár, de veszítettek szerdán a székesfehérvári stadionavatón, de így is csak hárompontnyira állnak a harmadik helyezettől. Hazai pályán a legutóbbi három mérkőzésüket megnyerték, legyőzték a Debrecent, a Puskás Akadémiát és a Haladást, még gólt sem kaptak. A Paks ellen ugyanakkor szinte hihetetlen az Újpest mérlege: az elmúlt tíz évben mindössze kétszer tudta legyőzni pályaválasztóként, bajnoki mérkőzésen. Csertői Aurél együttese a nyolcadik helyre csúszott vissza, de csupán két pont a hátránya a lila-fehérekkel szemben. A legutóbbi négy fordulóban csupán négy pontot szerzett.

FERENCVÁROSI TORNA CLUB–KISVÁRDA MASTER GOOD
(Szombat, Groupama Aréna, 17.00)

A listavezető a legutóbbi öt meccséből csak kettőt nyert meg, pályaválasztóként a legutóbbi öt bajnoki találkozóból csak kettőn győzött. (Az elsőn még Thomas Doll irányította a csapatot.) Még meglepőbb, hogy Szergej Rebrovval még nem tudott otthon nyerni vidéki ellenféllel szemben. Mindazonáltal a mérkőzés favoritja, hiszen az első helyezett játszik az utolsó előttivel. A Kisvárda a legutóbbi öt fordulóban csak egy pontot szerzett, ez ebben a szakaszban a leggyengébb teljesítmény. Vendégként a legutóbbi két mérkőzésén hét gólt kapott.

PUSKÁS AKADÉMIA FC–SZOMBATHELYI HALADÁS FC
(Szombat, Felcsút, Pancho Aréna, 17.30)

Kétarcú csapat a Puskás Akadémia abban a tekintetben, hogy az utóbbi hetekben, lassan hónapokban a kiváló hazai mérleg mellett gyenge az idegenbeli mutatója. Most ismét otthon játszik, rögzítsük tehát, hogy augusztus 18. óta minden meccsét megnyerte pályaválasztóként, legyőzve a MOL Vidit, a Ferencvárost, a Honvédot és a Diósgyőrt. A Haladás a válogatott mérkőzések előtti utolsó fordulóban a Ferencváros elleni hazai győzelemmel zárta le rossz sorozatát, de továbbra is gyenge az idegenbeli mérlege, április közepe óta, tíz mérkőzésen 29 pontot veszített, s csak egyet szerzett, szeptember elsején, Debrecenben.

DIÓSGYŐRI VTK–MTK BUDAPEST
(Szombat, Diósgyőr, 19.30)

A DVTK a legutóbbi fordulóban nyert a Debrecen ellen pályaválasztóként, lezárva már-már klubtörténelmi léptékkel mérve is számottevő rossz sorozatát. A májusban átadott új stadionban az avató után akadt augusztus közepéig egy jó szériája, de a Loki elleni siker egy három mérkőzésből álló vereségsorozat végére tett pontot. Pontosabban: három pontot. Az MTK kiváló idegenbeli mérleggel kezdte a szezont, s bár közben botladozott, csak a Ferencváros és az egy mérkőzéssel többet játszott MOL Vidi szerzett több pontot nála. A legutóbbi három idegenbeli mérkőzésén az első gól döntött, aki azt lőtte, kapott találat nélkül megnyerte a meccset.

DEBRECENI VSC–MOL VIDI FC
(Vasárnap, Debrecen, Nagyerdei Stadion, 17.00)

Sokat emlegetett tény az idei őszön, hogy a MOL Vidi (egy kivétellel) nyerte azokat a bajnoki mérkőzéseit, amelyek előtt nem játszott a hét közben nemzetközi kupamérkőzést, ellenben rengeteg pontot elszórt a többin. Most felemás a helyzet: az Európa-ligában nem kellett játszani (majd csak jövő csütörtökön, Boriszovban…), ellenben egy nehéz hazai bajnoki találkozóval a lábában áll majd ki Debrecenben a csapat. Szerdán, a stadionavatón legyőzte az Újpestet. A DVSC legutóbb kikapott Diósgyőrben, de pályaválasztóként a legutóbbi három meccsén nyert, sőt április 28. óta veretlen.


Címkék:

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS