Rég nem kezdett ilyen rosszul címvédő az NB I-ben

2015. szeptember. 28., 10:55   |    

Rég nem kezdett ilyen rosszul címvédő az NB I-ben

A Videoton FC kiesőhelyen áll: ilyen rosszul emberemlékezet óta nem állt címvédő, az elmúlt évek negatív rekordja a 10. forduló után az MTK 2008-as kilencedik helyezése volt. A DVTK a legutóbbi négy mérkőzésén kivétel nélkül esett pontról, pontokról döntő gól a hajrában.

SZOMBATHELYI-SWIETELSKY HALADÁS–VASAS 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Gaál (52.), illetve Kenesei (87., 11-esből)

– A Haladás immár kilenc fordulóban maradt veretlen. Ilyen jó sorozata 2010-ben volt legutóbb.
– A szombathelyieknél csak a Ferencváros kapott ki régebben az OTP Bank Liga mezőnyében.
– Mészöly Géza együttese lejátszotta mind az öt mérkőzését a bajnokság első körében a fővárosi csapatok ellen. Az ötből egyet sem tudott legyőzni, a Ferencváros, az MTK, az Újpest, a Bp. Honvéd és a Vasas ellen négy pontot gyűjtött. A vidékiek elleni öt meccsén 13 pontot szerzett.
– A vasi zöld-fehérek hazai pályán hat, vendégként 11 pontot gyűjtöttek eddig. Ebből és az előző pontban megfogalmazott tényből következik, hogy a legjobban a vidéki idegenbeli meccseken, legkevésbé a budapestiek ellen a Rohonci úton ment eddig a csapatnak.
– Gaál Bálint a második gólját érte el az élvonalban.
– Kenesei Krisztián, aki csereként állt be a találkozón, 2014. május 31. óta először szerzett gólt az élvonalban. A 39. évében járó veterán csatár a 191. gólját érte el a legmagasabb osztályban. 2008 és 2013 között a szombathelyi klub játékosa volt, 92 bajnoki meccsen 42 gólt ért el. Egyébként a Vasasnál két idényen át Mészöly Géza is volt az edzője.
– A Vasas az OTP Bank Liga 2015–2016-os idényében először játszott döntetlent. Az angyalföldiek legutóbb 2012. április 20-án szereztek egy pontot NB I-es bajnoki mérkőzésen.



BUDAPEST HONVÉD–DIÓSGYŐRI VTK 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Vernes (45.), Kamber (91.), illetve Barczi (50.)

– A szerencse forgandó: a DVTK ezúttal gólt kapott a hajrában, s azzal veszített. Bekő Balázs csapatának a legutóbbi négy mérkőzésén kivétel nélkül esett pontról, pontokról döntő gól a hajrában, jellemzően a 90. perc után. Az idényben most másodszor kapott ki a végjátékban esett góllal, az első alkalom a Videoton FC elleni hazai találkozó volt, még a harmadik fordulóban.
– Három hazai mérkőzés után győzött ismét Marco Rossi csapata a Bozsik Stadionban.
– Vernes Richárd másodszor szerzett gólt a bajnoki szezonban 2-1-re megnyert mérkőzésen. Az MTK ellen a győztes találat volt az övé. Azon a találkozón is Vernes és Kamber szerezte a kispestiek góljait.
– Djordje Kamber, aki magyarországi élvonalbeli pályafutása első másfél évét a Diósgyőri VTK-ban töltötte, először szerzett gólt a DVTK ellen. Négy góljával az ősz eddigi legeredményesebb Honvéd-játékosa.
– A DVTK idegenben még nem győzött a mostani idényben.
– Barczi Dávid két gólt szerzett eddig az OTP Bank Liga 2015–2016-os idényében, de mindkettőt olyan meccsen érte el, amelyen kikapott a csapata.
– A Bp. Honvéd 2012. augusztus 5. óta először nyert hazai pályán bajnoki mérkőzést a Diósgyőri VTK ellen.



BÉKÉSCSABA ELŐRE 1912–VIDEOTON FC 2-0 (2-0)
Gólszerzők: Viczián (22.), Calvente (45.)

– Az újonc az első hazai győzelmét szerezte az idényben.
– A két gólszerző, Viczián Ádám, valamint a spanyol Calvente egyszersmind a békéscsabaiak házi góllövővőlistájának élére is került.
– A Békéscsaba másodszor szerzett két gólt hazai pályán az idényben, az elsőnél, még a DVSC-Teva elleni nyitómérkőzésen pont nélkül maradt.
– A lila-fehérek 2004. május 26. után nyertek ismét Békéscsabán a Videoton FC ellen, akkor is 2-0-ra végződött a találkozó.
– A Vidi kiesőhelyen áll. Ilyen rosszul emberemlékezet óta nem állt címvédő, az elmúlt évek negatív rekordja a 10. forduló után az MTK 2008-as kilencedik helyezése volt.
– Az előző idényben a Videoton FC a 30 fordulóból csak ötben nem szerzett gólt. A mostaniban a tíz fordulóból ugyancsak ötször maradt szerzett találat nélkül.
– Joan Carrillóval a kispadon a Vidi az OTP Bank Liga 2014-es őszi idényének első tíz fordulójában 30 pontot gyűjtött. Ez óriási kontrasztban van a mostani szezon első tíz fordulójában szerzett kilenc ponttal.



PAKSI FC–DVSC-TEVA 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Bartha (8.), illetve Tisza (63.)

– Csertői Aurél együttese a legutóbbi hat fordulóban mindössze egy győzelmet aratott.
– A Paks hazai pályán a legutóbbi négy mérkőzéséből csak egyet, a Videoton FC ellenit nyerte meg.
– Bartha László április 22. óta az első paksi játékos, aki akciógólt tudott szerezni az élvonalban. A csatár március 6. óta az első bajnoki gólját érte el.
– Tart a rossz sorozat: a DVSC-Teva 2009 óta mindössze egyszer tudott bajnoki mecset nyerni az atomvárosban, 2013-ban.
– Kondás Elemér együttese az OTP Bank Liga 2015–2016-os idényében hat mérkőzést játszott eddig vendégként, ezek közül hármat megnyert, s csak a Videoton Fc-től kapott ki. Április 4. óta minden idegenbeli bajnokiján szerzett gólt – kivéve, ha Fejér megyében lépett pályára.
– Tisza Tibor másodszor mentett csereként beállva pontot a Lokinak az őszi bajnoki idényben. Kispesten is ő egyenlített hátrányban. Összesen három találatával vezeti a házi góllövőlistát.
– A Loki az elmúlt öt fordulóban egyszer sem jutott egy szerzett gólnál többre. A Paks is csak egyszer.



PUSKÁS AKADÉMIA FC–FERENCVÁROSI TORNA CLUB 0-0

– Megszakadt a Ferencváros győzelmi sorozata, az előző idény végét is beleszámítva 12 győztes mérkőzés után játszott döntetlent.
– Az első forduló óta először zárt a Fradi Böde-gól nélkül.
– A Puskás Akadémia és a Ferencváros először játszott egymás ellen döntetlenre az élvonalban.
– Thomas Doll továbbra is nyeretlen és veretlen Robert Jarni ellen a magyar élvonalban. És fordítva.
– A Ferencváros a tizedik fordulóban veszített pontot először a mostani bajnokságban. A zöld-fehérek nem tudták megismételni a Videoton FC tavalyi rajtját – az tíz győzelem volt.
– A felcsútiak mindössze kétszer nyertek eddig az idényben. Ezzel negatív rekordot tartanak az Újpesttel és a Békéscsabával együtt.
– Thomas Doll irányításával hatodszor játszott a csapat gól nélküli döntetlent a bajnokságban.



ÚJPEST FC–MTK BUDAPEST 2-2 (1-0)
Gólszerző: Diagne (14., 48.), illetve Torghelle (63.), Kanta (88.)

– A mérkőzés elsősorban a kék-fehérek javára megítélt büntetőkről marad emlékezetes. Kanta József, majd Torghelle Sándor is kihagyott egyet, végül Kanta a végén értékesített egyet. A másodikat Diagne-nak (!) lőtte.
– Balajcza Szabolcs, aki a harmadik büntető előtti szabálytalansága miatt kapott piros lapot, először bűnhődött kiállítással hosszú pályafutása alatt.
– Kanta József három értékesített büntetőnél tart az idényben. Ez rekord.
– Az Újpest és az MTK az elmúlt tíz évben mindössze harmadszor játszott döntetlent egymással.
– A lila-fehérek immár hét forduló óta nyeretlenek. Hazai pályán a legutóbbi öt meccsükből csak egyet nyertek meg. Utóbbit tekintve ilyen rossz sorozata 2013 óta nem volt.
– Az MTK immár három forduló óta nyeretlen. 2014 márciusa óta erre először van példa.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Rangadót nyert, az élvonal kapujában a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS