Régiók Kupája: Amatőr seregszemle Bükön és Sopronban

2010. augusztus. 27., 11:00   |    

Régiók Kupája: Amatőr seregszemle Bükön és Sopronban

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) idén immár hetedik alkalommal rendezi meg az amatőr labdarúgók számára létrehozott UEFA Régiók Kupáját, amelyen a magyar amatőr válogatott is részt vesz.

A seregszemlén a játékosok részvétele szigorú feltételekhez van kötve, olyan labdarúgók vehetnek részt a küzdelmekben, akik korábban nem léptek pályára a hazai bajnokság legmagasabb osztályában (NB I) és még nem írtak alá profi szerződést.

A 2010-2011. évi, az immár 7. alkalommal kiírt tornára 39 ország küldte el nevezését, amelynek előfeltétele egy hazai torna megrendezése. A 7. UEFA Régiók Kupája sorozatban való részvételre jogot szerzett válogatottunknak előselejtezőt kell játszani a 32 csapatos elitkörbe kerülésért, a magyar amatőr válogatott hatodik alkalommal képviseli színeinket a tornán. Az európai szövetség megbízása alapján hazánk rendezheti az előselejtező csoportok egyikét, a küzdelmek augusztus 30. és szeptember 5. között kerülnek lebonyolításra Sopronban és Bükön.

A hazai torna esetleges megnyerése után a nemzetközi megmérettetés következik az amatőr válogatott számára. A csapat gerincét az NB III-as Duna-csoportjának amatőr válogatottja alkotja, amely a Winner-Sport Kupa döntőjében 3-1-re verte a Kelet válogatottját, amellyel kivívta részvételét az augusztus végi selejtezőben való részvételre.

Az amatőr válogatottba meghívott játékosok:

Szabados Zsolt (Dombóvár), Fábián Imre (Dombóvár), Böcskör Zsolt (Mosonmagyaróvár), Marosvölgyi Tamás (Balatonfüred), Tóth Jenő (Celldömölk), Kovács Zsolt (Hévíz), Páli Krisztián (Hévíz), Borsos Dániel (Lombard), Csepregi Tamás (Lombard), Dallos Gábor (Sopron) Jablonkai Balázs (Sopron), Tóth Dániel (Sopron), Szabados Tamás (Dorog), Mészáros Dániel (Törökbálint), Szőllősi Ferenc (Sárisáp), Szappanos Péter (Dunaharaszti), Rétsági Ákos (Dunaharaszti), Bese Ádám (Dunaharaszti), Varga Csaba (Dunaharaszti), Müllerlei Szabolcs (Szentlőrinc), Flórián Ádám (Érd), Németh Gábor (Érd), Szauter István (Érd).


A torna részletes programja:

augusztus 31., kedd
Örményország - Izrael 16.30, Bük
Magyarország - Románia 16.30, Sopron

szeptember 2., csütörtök

Örményország - Magyarország 16.30, Sopron
Románia - Izrael 16.30, Bük

szeptember 4., szombat
Románia - Örményország 16.30, Bük
Izrael - Magyarország 16.30, Sopron


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS