Regions’ Cup: Vereség a második mérkőzésen

2022. október. 09., 21:42   |    

Regions’ Cup: Vereség a második mérkőzésen

Ljubljana amatőrjei ellen lépett pályára a Pest Megyei Amatőrválogatott, amely hazánkat képviseli a Spanyolországban zajló UEFA Regions’ Cup-on. A mieink a 43. percben emberhátrányba kerültek, és bár sokáig úgy tűnt, hogy egyik csapat sem tud betalálni, az ellenfél egy, a hajrában szerzett góllal végül megnyerte a mérkőzést.

Az első félidőben jobbára mezőnyjáték folyt, a kapuk nem forogtak veszélyben. A játékrész hajrájában azonban Halmost kiállította a játékvezető, így együttesünk megfogyatkozott.

Ennek ellenére a csapat játéka a fordulást követően feljavult, és hatalmast küzdve, az utolsó percekig állta a sarat a szlovénekkel szemben. A 94. percben azonban büntetőhöz jutott az ellenfél, amelyet gólra is váltott, így válogatottunk vereséget szenvedett.

Kiváló mérkőzést játszottunk, annak ellenére, hogy a végén kikaptunk egy tizenegyessel. Az első félidő végén történt kiállítást követően feljavult a játékunk, a második játékrészben nagyon nagyot játszott a csapat emberhátrányban. Örülök, hogy a sors így rendezte ezt nekünk, mert ez a második félidő még jobban összekovácsolta a csapatot. Büszke vagyok, köszönöm nekik ezt az élményt a stáb nevében is.  Ahogy jósoltam a torna elején, az utolsó meccsen fog eldőlni minden. Remélem sok magyarországi honfitársunk fog nekünk szurkolni, mert a csapat nagyon megérdemli a biztatást – értékelt a lefújást követően Győri Zoltán vezetőedző.

Pest Megyei Amatőrválogatott-Ljubljana 0-1 (0-0)

UEFA Regions’ Cup, 7. csoport, 2. mérkőzés

Magyarország: Gatyel Norbert – Balogh Bálint, Abért Márton, Bartucz Martin, Hámor Zsombor – Balogh Dávid (Richter Tamás 68.), Halmos Richárd, Tóth Richárd, Horváth László (Balogh Bence, 89.) – Koziorowski Richárd (Mudroch Mendel, 80.), Novák Richárd

Kiállítva: Halmos (43.)

A csapat október 12-én, szerdán 17 órától Galícia ellen zárja a tornát.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS