Remek játékkal búcsúzott a Gödöllő

2006. december. 07., 20:24   |    

Remek játékkal búcsúzott a Gödöllő

Az UEFA Futsal Kupa utolsó játéknapja előtt már eldőlt, hogy a spanyol Murcia jut tovább a csoportból, az első két napon vereséget szenvedő Gödöllő pedig a csoport negyedik helyén végez.

A világranglista 4. helyén álló spanyol bajnok kezdett jobban, a vendégek gyorsabban, pontosabban játszottak, Madarászék az első percekben két alkalommal is csak a gólvonalról tudtak menteni. A 6. percben mégis a Bikák szereztek vezetést, mégpedig egy pazar találattal: Tóth Gyula hagyta el kapuját, előre jött a spanyol térfélre, majd a bal oldalon helyezkedő Gyurcsányit hozta játékba, ő azonnal visszagurított Lódi elé, aki kapásból a bal sarokba talált (1-0). A Murcia a 10. percben egyenlített: Bacaro fordult kapura Madarász mellett, lövését követően a labda Tóth és a jobb kapufa között talált utat a hálóba (1-1). A 16. percben Joel lőtt 9 méterről nagy gólt, bokából védhetetlenül bombázott a bal felső sarokba (1-2). A 18. minutumban a meccs (és talán az egész torna) legszebb góljának tapsolhattak a nézők: Gyurcsányi és Lódi passzolták ki, és bolondítottuk meg a teljes spanyol védelmet, a végletekig kijátszott akció végén Lódi helyezett a bal alsó sarokba (2-2).

A második félidőben sem játszott alárendelt szerepet a Gödöllő, olyannyira nem, hogy a 29. percben Berkes bombázott 8 méterről a jobb sarokba, úgy, hogy a labda a kapufáról vágódott a hálóba (3-2). A 33. percben folytatódott a gödöllői varázslat: Madarász 10 méterről szánta el magát lövésre, a labda védhetetlenül csapódott a bal felső sarokba, úgy, hogy le sem esett a földre, bennragadt a 'pipában' (4-2). A 34. percben mezőnyjátékosra cserélte kapusát a Murcia, és emberelőnyben az első akcióból gólt szerzett: a szépen kijátszott támadás végén Bacaro lőtt gólt (4-3). A 35. minutumban újabb gólt eredményezett a spanyol emberelőny: Joel a bal oldalról, 'nullszögből' belsőzött a bal sarokba (4-4). A 37. perc hozta meg az ötödik spanyol gólt. Mivel a Gödöllő nem tudott mit kezdeni az emberhátrányos szituációkkal, a Murcia továbbra is kapusa nélkül, öt mezőnyjátékossal támadott, és Joel révén egy újabb ziccerig játszott helyzetből meg is szerezte a vezető találatot (5-4).

Az utolsó percre Kis János hozta le kapusát, de az egyenlítés nem sikerült, a Murcia harmadik meccsét is megnyerte, és százszázalékos teljesítménnyel jutott az UEFA Futsal Kupa négyes döntőjébe. A Gödöllő remek teljesítményt nyújtott utolsó meccsén, egyenrangú ellenfele volt a világ egyik legjobb csapatának, és ezzel rászolgált a nézők lefújás utáni vastapsára.

- Az eddigiekben nem voltam elégedett a csapat szereplésével, legalább egy győzelmet vártam volna, de a mai meccsen a fiúk mindent helyrehoztak - nyilatkozta honlapunknak a találkozó után Kis János. - A rendezés és a helyszín remek volt, kár, hogy nem tudtunk győzelemmel kedveskedni szurkolóinknak. Bízom abban, hogy a futsalt azért egyre jobban megszeretik majd nálunk is...


Gödöllői FK - Murcia 4-5 (2-2)
Kőbányai út, 1200 néző
Gödöllői FK: Tóth Gyula - Tóth Szabolcs, Lódi Tamás, Baranyai Pál, Madarász János
Csere: Takó Csaba, Szente Tamás, Vigh Ferenc, Gyurcsányi Zsolt, Sivák Péter, Berkes László
Murcia: Caio - Joel, Fran Serrejon, Vinicius, Kike
Csere: Bacaro, Mauricio, Cobeta, Alvaro
Gólszerző: Lódi a 6., Lódi a 18., Berkes a 29., Madarász a 33., illetve Bacaro a 10., Joel a 16., Bacaro a 34., Joel a 35., Joel a 37. percben



A nap másik mérkőzésén az Almaty 4-2-re verte a Dorozsnik Minszk együttesét.

A torna végeredménye:
1. Murcia 9 pont
2. Almaty 6 pont
3. Dorozsnik Minszk 3 pont
4. Gödöllő 0 pont


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS