Remekül kezdett az MTK az ifi BL-ben

2021. szeptember. 29., 18:27   |    

Remekül kezdett az MTK az ifi BL-ben
Fotó: mtkbudapest.hu

Az MTK U19-es csapata 3-1-re legyőzte cseh Sparta Praha együttesét az Ifjúsági Bajnokok Ligája első fordulójának első mérkőzésén, Budapesten.

A korosztályos bajnokságot megnyerő MTK U19-es csapata képviseli a magyar futballt az Ifjúsági Bajnokok Ligájában. Az ifjúsági együttes a sorozat első mérkőzésén kétgólos előnyt gyűjtött a cseh Sparta Praha együttesével szemben,az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

MTK Budapest U19–AC Sparta Praha U19 3–1 (2–1)

MTK Budapest U19: Csenterics – Guth, Fekete, Várkonyi, Helembai – Kata, Horváth A. – Miknyóczki, Kovács M., Vancsa – Vasvári (Balogh M., 61.)
AC Sparta Praha: Ulrich – Sevinsky, Vydra, Stárek, Suchomel – Silhart, Lilling, Kastánek, Osmani – Vana, Schánelec

Gólszerzők: Vasvári (5.), Vancsa (25., 46.), ill. Silhart (20.)

A magyar bajnok gyors góllal nyitotta a sorozatot: az 5. percben egy kontra végén Vancsa tálalt Vasvári elé, aki 20 méterről nagy gólt lőtt (1–0).

Nem sokkal később Stárek lövésénél a gólvonalon mentett az MTK nagyot, a 20. percben azonban jött az egyenlítés: Silhart lőtt el a 16-os sarkától egy szabadrúgást és a labda a hosszú sarokban kötött ki (1–1).

A 25. percben újra megszerezték a hazaiak a vezetést: Kovács Mátyás tette középre a labdát, előbb még elakadt, majd az ismétlés már Vancsa elé került, aki átvette azt mellel, és 8 méterről a bal sarokba bombázott (2–1).

Hamarosan les miatt érvénytelenített a játékvezető egy vendég gólt.

A második félidő elején Vancsa tört be a 16-oson belülre, kicselezte a védőket, majd a rövid sarokba helyezett (3–1).

Ezt követően újabb gól már nem született, így az MKT 3–1-es győzelmet aratott a Sparta Praha ellen és kétgólos előnyből várhatjuk az október 20-i prágai visszavágót.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS