Revánsot vehet Kispesten a Ferencváros

2013. április. 16., 09:00   |    

Revánsot vehet Kispesten a Ferencváros

Kedden újabb két mérkőzést játszanak le a nagy havazás miatt elhalasztott 20. fordulóból. A Siófok a Diósgyőri VTK-t, a Bp. Honvéd pedig a Ferencvárost fogadja.

FGSZ SIÓFOK–DIÓSGYŐRI VTK
(Április 16., kedd, 16.00)

A két csapat őszi mérkőzése 2-1-es diósgyőri győzelmet hozott. A Siófok az eddigi öt tavaszi fordulóban négyszer kikapott, a Paks ellen döntetlent játszott. Egyetlen mérkőzésén, a Videoton ellen nem szerzett gólt, viszont csak egyszer, éppen a legutóbbi fellépésén, a Ferencváros ellen lőtt kettőt. A csapat legutóbb az utolsó őszi (valójában már a tavaszi idényből előrevitt második) fordulóban, az Eger ellen győzött, hazai pályán 4-3-ra. A Diósgyőr a legutóbbi mérkőzésén 1-0-ra kikapott Pakson. Augusztus 5. óta (akkor Luque lőtt gólt a Honvédnak) az idegenbeli mérkőzéseken csak Tisza Tibor szerzett gólt a diósgyőriek közül. A csapat (illetve Tisza) idegenben legutóbb március elsején, az Eger ellen talált a kapuba, az idényben egyébként az az egyetlen győzelme vendégként a piros-fehéreknek. A borsodiak az öt tavaszi találkozójukból kettőt megnyertek, kétszer vereséget szenvedtek, s egyszer döntetlent játszottak.

BUDAPEST HONVÉD–FERENCVÁROSI TORNA CLUB
(Április 16., kedd, 20.30)

A két csapat őszi mérkőzését a kispestiek Tchami és Délczeg egy-egy góljával 2-0-ra nyertek az Üllői úton, az volt Ricardo Moniz első bajnoki mérkőzése a Fradi élén, a zöld-fehérek ezen kívül egyetlen hazai bajnoki mérkőzésen sem maradtak pont nélkül. A tavaszi mérkőzéseken ellenben a zöld-fehérek szerepeltek jobban. Öt meccsükből négyet megnyertek, Szombathelyen pedig döntetlent játszottak. A legutóbbi hét bajnoki mérkőzésük közül csak azon az egyen, a Haladás ellenin nem találtak a kapuba. Leggólerősebb játékosuk, Böde Dániel már hat gólt szerzett a tavaszi bajnoki találkozókon, sőt, a legutóbbi nyolc olyan bajnoki meccsből, amelyen a Fradi gólt szerzett, Böde csak egyszer nem volt a gólszerzők között, előző 10 bajnokiján 11-szer volt eredményes. A Fradi idegenben sokkal gyengébben teljesít, mint hazai pályán: a legutóbbi öt, vendégként lejátszott mérkőzéséből csak egyet nyert meg. A Bp. Honvéd az öt tavaszi bajnoki találkozójából kettőt nyert meg, mindkettőt idegenben. Ellentétben a Fradival, a Honvéd vendégként eredményesebb, az eddigi kilenc győzelemből három született csak a Bozsik-stadionban, s hat idegenben.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS