Sikerek az alsóházban: győzött a Vasas és a Pápa is

2012. május. 05., 19:53   |    

Sikerek az alsóházban: győzött a Vasas és a Pápa is

Az OTP Bank Liga 27. fordulójának szombati játéknapján a Lombard Pápa története során először győzte le a Ferencvárost.

Haladás Sopron Bank - MVM Paks 5-0 (3-0)
Vezette: Becséri Dániel (Viszokai László, Márton Zsolt)
Gólszerző:
Csernyánszki (öngól) a 4., Nagy a 9., Iszlai (11-esből) a 27., Ugrai a 82., Kulcsár a 90. percben
Kiállítva:
Fiola a 37. percben

A Paks egyáltalán nem tudta megnehezíteni a Haladás dolgát, a szombathelyiek már a 10. percben két góllal vezettek, és fölényesen nyerték meg a mérkőzést. A 4. percben Csernyánszki Norbert segítségével szereztek vezetést a hazaiak, Radó András 12 méteres lövése után a labda a kapufáról a kapus hátára, onnan a hálóba pattant (1-0). A 9. percben Halmosi Péter nagy bedobása után a védők nem tudtak felszabadítani, Nagy I Gábor öt méterről a jobb sarokba bombázott (2-0). A 27. percben Fiola Attila buktatta Radót a 16-oson belül, a megítélt büntetőt Iszlai Bence értékesítette (3-0). A 37. percben Fiola második sárgáját is megkapta, a Paks emberhátrányban folytatta a meccset. A második félidő is hazai fölényben telt, a 82. percben Kulcsár Kornél beadását követően Ugrai Roland fejelt 5 méterről a bal sarokba (4-0). A végeredményt Kulcsár állította be, aki egy pontos kiugratás után a kifutó kapus mellett a jobb sarokba passzolt (5-0).

Vasas - FGSZ Siófok 1-0 (0-0)
Vezette:
Takács János (L. Tóth Lajos, Horváth Róbert)
Gólszerző: Lengyel (öngól) a 70. percben

A Vasas számára elengedhetetlen volt a győzelem ahhoz, hogy reális esélye maradjon a bennmaradás kiharcolására, ennek ellenére az első félidőben az angyalföldiek nem voltak veszélyesebbek a Siófoknál. A második félidőben többet tett a vezetés megszerzéséért a Vasas, és előbb a 61. percben emberelőnybe került (Kiss Zsolt gólhelyzetben rántotta le Jusuf Dajicot), majd a 70. percben Bárányos Zsolt az alapvonal közeléből passzolt középre, a menteni igyekvő Lengyel Dániel pedig két méterről saját kapujába sodorta a labdát (1-0). A vendégek a hajrában kapufát lőttek, de egyenlíteniük nem sikerült, a Vasas otthon tartotta a három pontot.

Kecskeméti TE - Videoton 0-2 (0-1)
Vezette:
Szabó Zsolt (Lémon Oszkár, Takács Gábor)
Gólszerző: Sándor a 10., Sándor a 72. percben

A Ligakupa döntője után ismét Kecskeméten játszott a házigazdákkal a Videoton, és újra magabiztos győzelmet aratott. Az első fehérvári gól a 10. percben született, ekkor Hector Sanchez tört be a 16-oson belülre, visszagurított Sándor Györgyhöz, aki 11 méterről a bal felső sarokba lőtt (0-1). A kecskemétiek nem találtak fogást a Videotonon, a vendégek további helyzeteket alakítottak ki, és egy kapufát is lőttek a szünetig. A 72. percben megszületett a második fehérvári gól is, Gyurcsó Ádám átadását követően Sándor fejelt a hálóba (0-2), végleg eldöntve a mérkőzést.

Ferencváros - Lombard Pápa 0-2 (0-2)
Vezette:
Berger József (Vámos Tibor, Farkas Balázs)
Gólszerző: Lovrencsics a 15., Lovrencsics a 31. percben
Kiállítva: Balog a 67. percben

A Lombard nagyobb elánnal vetette bele magát a küzdelembe, és a 15. percben megszerezte a vezetést is, Lazar Arszics passza után Lovrencsics Gergő egy igazítás után 10 méterről a bal sarokba helyezett (0-1). A 31. percben ismét Arszics ugratta ki Lovrencsicset, aki nem hibázta el a lehetőséget, 7 méterről a jobb sarokba lőtt (0-2). A folytatásban a pápaiak taktikusan tartották az előnyt, könnyítette dolgukat, hogy Balog Zoltán a 67. percben megkapta második sárgáját is, így a Fradi tíz emberrel fejezte be a mérkőzést.

ZTE - Újpest 1-1 (0-0)
Vezette:
Andó-Szabó Sándor (dr. Varga Zsolt, Demeter János)
Gólszerző: Máté a 47., ill. Vaslijevic (11-esből) a 76. percben

Az első félidőben csak helyzetekig jutottak a csapatok, a fordulás után azonban hamar vezetést szerzett a ZTE, Kocsárdi Gergely felívelése után Darko Pavicevic fejelte le a labdát Máté Péter elé, aki 6 méterről a bal sarokba helyezett (1-0). A gól után az Újpest támadott többet, és a 76. percben sikerült egyenlítenie is, a Remili Mohamed elleni szabálytalanságért megítélt büntetőt Dusan Vasiljevic váltotta gólra, kialakítva az 1-1-es végeredményt.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS