Sima fehérvári és várdai diadal, döntetlen Diósgyőrben

2023. december. 16., 20:08   |    

Sima fehérvári és várdai diadal, döntetlen Diósgyőrben
Fotó: Thaly Zoltán

Az OTP Bank Liga 17. fordulójának szombati játéknapján a Fehérvár folytatta remek sorozatát, és három góllal legyőzte az éllovas Paksot. A Kisvárda 4-0-ra nyert az Újpest ellen, a DVTK és az MTK hatgólos meccsen osztozott meg a pontokon.

Fehérvár FC - Paksi FC 3-0 (2-0)

Az első percben megszerezte a vezetést a tabella harmadik helyén álló házigazda. A listavezető Paksot láthatóan megbénította a bekapott gól, amit jelzett, hogy nem sokkal később Szabó Levente fejese a felső lécről pattant ki. Tíz perc múlva, egy tökéletes labdajáratás végén a góllövőlistát vezető Kenan Kodro duplázta meg a fehérvári előnyt. Mentek előre a vendégek, és Kovács Krisztián felső lécre lőtt labdájánál igen közel jártak a szépítéshez. Fordulást követően tovább rohamozott a Paks, néha percekre beszorította a hazaiakat a tizenhatosukra, de nem találta a kapuhoz vezető utat. Nem úgy a Vidi, amely kiszabadulva a szorításból, azonnal megszerezte harmadik találatát, amellyel el is döntötte a találkozót. A vendégek a lefújásig próbálkoztak becsülettel, de a fehérvári védelem biztosan állt a lábán, így a Fehérvár megerősítette helyét a tabella harmadik helyén.

Kisvárda Master Good-Újpest FC 4-0 (1-0)

Az első félidőben sokáig nem történt említésre méltó esemény. Többet volt a labda a hazaiaknál, akik azonban egyáltalán nem jelentettek veszélyt a kapura. A másik oldalon az Újpest megpróbált gyors kontrákkal zavart okozni, de egy kivétellel ezek sem hoztak gólhelyzetet: a 25. percben Tamás bal oldali remek beadása teljesen üresen találta Vargát a kapu előtt, ő azonban három méterről mellé lőtt. Bő félóra elteltével Ilievski nagyszerű megmozdulásával megszerezte a vezetést a szervezettebben játszó Kisvárda, az előny pedig közvetlenül a szünet előtt akár kétgólosra is nőhetett volna, de Makowski lövését hárítani tudta Molnár. Ami nem sikerült az első félidő végén, az összejött a második elején: a fordulást követően gyakorlatilag az első támadásból bevette a kaput a hazai csapat, az elalvó újpesti védelem asszisztálása mellett Navratil lőtte ki a bal alsó sarkot. Néhány perccel később aztán végleg eldőlt a három pont sorsa, miután a hibázó újpesti kapus mellett a macedón Mario Ilievski megszerezte a második találatát is. A lila-fehérek cserékkel frissítettek, hajtottak a szépítésért, de Nikolov remek kapáslövésével mégis a Várda növelte tovább az előnyét. A házigazdák biztos vezetésük tudatában sem álltak le, de többször már nem sikerült betalálniuk, mint ahogy az Újpestnek sem jött össze a becsületgól. A fővárosi együttes immár hét kör óta nyeretlen, ebben az időszakban mindössze egy pontot gyűjtött.

Diósgyőri VTK-MTK Budapest 3-3 (1-1)

Mindkét együttes nagy tempóban és harcosan futballozott, így kiváló iramú, látványos első félidőt szurkolhatott végig a hazai közönség. A találkozón az MTK került előnybe Stieber hajszálpontos lövésével, ezt követően a kék-fehérek visszahúzódtak kicsit, a DVTK pedig kihasználta a lehetőséget és egyenlített. A második félidő elején a fővárosiak kapujában Demjénnek akadt többször is dolga, a hazai nyomás ellenére mégis a kék-fehérek szerezték meg újra a vezetést, az elmúlt hetekben rendkívül eredményesen futballozó Antonov lőtte ki nagy erővel kapu bal oldalát. A DVTK ezután beszorította riválisát, majd hármas cserével frissített, ennek pedig meg lett az eredménye, hiszen két perc alatt két gólt szerezve - a másodikat két cserejátékos, Lukács és Franchu összjátéka eredményezte - fordított. Nem sokáig örülhetett azonban a hazai közönség, mivel három perccel később a szintén csereként pályára lépő Végh egyenlített. A hajrában a házigazdák rohamoztak a győzelemért, de végül be kellett érniük a döntetlennel. Az élvonalba idén visszajutott két együttes egyaránt a középmezőnyben tölti a téli szünetet.

OTP Bank Liga NB I. 17. forduló

Sorsolás
2023. 12. 16. 12:30
Székesfehérvári Sóstói Stadion
2023. 12. 16. 15:00
Kisvárdai Várkerti Stadion
2023. 12. 16. 17:30
DVTK Stadion
2023. 12. 17. 13:30
Kecskeméti Széktói Stadion
2023. 12. 17. 16:00
Groupama Aréna
2023. 12. 17. 18:00
Puskás Akadémia Pancho Aréna

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Tatai József bízik a Veszprém újabb Magyar Kupa-sikerében
Bajnokságok / Kupák
Nagy hajrába kezdett a ZTE, Könyves-rekord 35 évesen

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS