Siófokon a Csákvár, a Budafok a Békéscsabát fogadja az NB II-ben

2020. február. 29., 19:12   |    

Siófokon a Csákvár, a Budafok a Békéscsabát fogadja az NB II-ben

Március első napján a 26. fordulót rendezik a Merkantil Bank Ligában. A listavezető MTK a Duna Aszfalt együttesét fogadja, a második helyen álló Budafokhoz a Békéscsaba látogat.

VÁC FC–AJKA FC
(Balmazújváros, 14.30)

A váciak becsülettel hadakoznak sorsuk ellen, a legutóbbi három fordulóban két döntetlent is elértek, Dorogon és Békéscsabán is szereztek egy pontot. Pályaválasztóként, Balmazújvárosban még nem sikerült elkerülni a vereséget. Az Ajka a legutóbbi két fordulóban hat pontot szerezve javított helyzetén, immár a középmezőny tagja. A legutóbbi játéknapon az MTK-t, előtte idegenben a Nyíregyházát győzte le. Tavasszal eddig még csak a Vasastól kapott ki.

BUDAFOKI MTE–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE
(Budafok, 14.30)

A BMTE október 20. óta veretlen a Merkantil Bank Ligában, sőt, a táblázaton mögötte álló csapat ellen szeptember 15. óta nem szenvedett vereséget. Pályaválasztóként ugyanakkor a helyezéséhez képest gyengébben szerepelt az utóbbi hónapokban, a legutóbbi négy találkozójából hármat nem tudott megnyerni. A Békéscsaba a tizedik helyen áll a bajnokságban, érdekes, hogy a legutóbbi négy fordulóban minden mérkőzésén döntetlent játszott. Vendégként november 6. óta veretlen, sőt tavasszal Budapest-specialistának nevezhető, a Vasassal és az MTK-val is „ikszelt”.

BUDAÖRS FC–GYIRMÓT FC GYŐR
(Tatabánya, 14.30)

A Budaörs tavasszal eddig egy tétmérkőzését nyerte meg, Balmazújvárosban, a Vác ellen. Egy mérkőzést játszott pályaválasztóként, Tatabányán, amelyen kikapott a Budafoktól. A táblázaton a tizennegyedik helyen áll, hét ponttal a kieső helyen tanyázó Haladás előtt. A Gyirmót egyre hátrább szorul a táblázaton, az élmezőnyből immár a hatodik helyre esett vissza, miután tavasszal még nem nyert mérkőzést. Vendégként viszont november 27. óta veretlen.

BFC SIÓFOK–AQVITAL FC CSÁKVÁR
(Siófok, 14.30)

A siófokiak tavasszal még veretlenek, a veszített pontokat tekintve harmadikok, de a legutóbbi két mérkőzésükön csak döntetlent játszottak. Otthon lassan egy éve, március 10. óta nem veszítettek bajnoki meccset, a legutóbbi, a Szeged-Csanád Grosics Akadémia elleni döntetlen előtt háromszor nyertek. A csákváriak – öt ponttal a mostani ellenfél mögött – hetedikek a táblázaton, tavasszal eddig még nem nyertek mérkőzést, sőt november 3. óta csupán egyszer, a Vác vendégeként győztek.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC–KAZINCBARCIKA BSC
(Nyíregyháza, 14.30)

A Szpari nem lehet büszke eddigi tavaszi teljesítményére, a remek őszi zárás után tavasszal négy mérkőzésen összesen egy pontot szerzett. Meglepően sok gólt, tizenegyet kapott eddig. Pályaválasztóként kikapott a Soroksártól és az Ajkától is. A Kazincbarcika hat hellyel áll a Nyíregyháza mögött, tizenötödik. Tavasszal ugyancsak nyeretlen még, de három döntetlen után és mellett egy veresége van, a Vasas elleni. Eddigi egyetlen vendégként játszott mérkőzése 2020-ban, a Merkantil Bank Ligában döntetlent hozott.

SZOMBATHELYI HALADÁS FC–DOROGI FC
(Szombathely, 17.00)

A Haladás, függetlenül attól, hogy kiesett a Magyar Kupából, még ezeket a találkozókat is ideértve, javult tavasszal, a bajnoki meccsein még veretlen. Igaz, többnyire döntetleneket játszott, így kis lépésekben araszol a mezőny után. Pályaválasztóként a Szeged-Csanáddal döntetlent játszott, majd legyőzte a Csákvárt és a Magyar Kupában a Bp. Honvédot. (Ám utóbbi ellen összesítésben kiesett.) A Dorog tavasszal még nyeretlen, de a legutóbbi két mérkőzésén döntetlent ért el. Idegenben eddig nagyon nehéz meccseket játszott tavasszal, az MTK-tól 2–1-re kikapott, a Budafoktól ellenben elvitt egy pontot.

SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA–SZOLNOKI MÁV FC
(Szeged, 17.00)

A szegediek a tizenegyedik, a szolnokiak a tizenhatodik helyen állnak, de „csak” négy pont köztük a különbség. Előbbiek tavasszal még veretlenek, három döntetlent követően idegenben nyertek a Győri ETO ellen. Mindebből az is következik, hogy otthon idén még nyeretlenek, a Merkantil Bank Ligában pályaválasztóként október 27-én, a Duna Aszfalt ellen győztek legutóbb. A szolnokiak csak három bajnokit játszottak eddig tavasszal, de még szintén veretlenek. Két hazai döntetlen mellett ők is idegenben nyertek egyet, apró különbség, hogy Győrben nem az ETO, hanem a Gyirmót ellen.

MTK BUDAPEST–DUNA ASZFALT TISZAKÉCSKE LC
(Új Hidegkuti Stadion, 17.00)

A listavezető meglepetésre lassított az elmúlt hetekben, a legutóbbi két fordulóban csak egy pontot szerzett, a Békéscsaba elleni hazai döntetlen után kikapott Ajkán. Pályaválasztóként augusztus 28. óta csak a legutóbbi bajnokiját nem nyerte meg. A tiszakécskeiek a tizenhetedik helyen állnak, négy ponttal a már kieső helyen lévő Haladás előtt. Tavasszal eddig háromszor is otthon játszhattak (egy győzelem, egy döntetlen, egy vereség, fordított sorrendben), vendégként ellenben kikaptak a Vasastól.

VASAS FC–WKW ETO FC GYŐR
(Illovszky Rudolf Stadion, 17.00)

Nem csupán a múlt, de az aktuális bajnoki helyezések alapján is ez a párharc ígérkezik a forduló rangadójának. A piros-kékek a harmadik, a zöld-fehérek az ötödik helyen állnak, hárompontos különbséggel.Az angyalföldiek döntetlennel kezdték a szezont, de azóta háromszor nyertek, egyedüliként gyűjtöttek a legutóbbi három meccsükön kilenc pontot. Az ETO kevésbé van jó formában, Tiszakécskén ugyan győzelemmel indította a 2020-as évet, de azóta nyeretlen.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS