Sokgólos győzelmek a Jet-Sol Ligában

2018. november. 20., 14:41   |    

Sokgólos győzelmek a Jet-Sol Ligában
Fotó: MTK Hungária FC Facebook

A DVTK és az ETO is négy, az FTC öt, míg az MTK egy góllal győzött a női élvonalbeli bajnokság 11. fordulójában.

Az MTK Hungária Kayla Elizabeth Cappuzzo góljával 1–0-ra legyőzte a Haladás Viktóriát a Jet-Sol Liga 11. fordulójában. Ezzel nagy lépést tettek a fővárosiak a bajnoki döntő felé – már 4 pont az előnyük a DVTK előtt. Ezen a találkozón két válogatott hálóőr védett: az MTK-ban Szőcs Réka, míg a Haladásnál Bíró Barbara állt a kapuban. 

A Diósgyőr magabiztosan, 4–0-ra győzte le az Astrát a DVTK Stadionban, ahova a hétvégén is szép számmal érkeztek szurkolók. A góllövőlistát vezető Biljana Bradic ismét mesterhármassal járult hozzá csapata sikeréhez – a 2018/19-es kiírásban ez volt a negyedik mérkőzés, amin három gólt szerzett, ennyiszer talált be a Szent Mihálynak az első, az ETO-nak a harmadik és az MLE-nek a hetedik fordulóban. A DVTK az első forduló óta most először nem kapott gólt pályaválasztóként.

Az MLE az ETO-t fogadta és veszített 4–0-ra. A gólkirálynői címért versenyben lévő Süle Dóra duplázott, az U19-es válogatott Bódai Viktória pedig első találatát szerezte az élvonalbeli bajnokságban. Az MLE legutóbb is éppen a győriek ellen kapott ki 3-nál több góllal: a 4. fordulóban 8–0-s vereséget szenvedett. Kapusa, Magyar Judit hét év után tért vissza a Jet-Sol Ligába.

A Ferencváros hozta a már megszokott jó formáját és 5–0-ra győzte le a Szent Mihályt idegenben. Az észt válogatott Inna Zlidnis 100. alkalommal lépett pályára a Ferencváros mezében, Papp Luca egy szöglet után első gólját szerezte a Fradiban, a magyar válogatott Szabó Viktória pedig duplázni tudott. Az FTC megőrizte 100 százalékos mérlegét, továbbra is a zöld-fehérek lőtték a legtöbb (45) és kapták a legkevesebb (4) gólt a Jet-Sol Liga jelenlegi kiírásában.

A Ferencáros győzelmével már a MOL Vidi FC-re is hangolt, amivel a Förch Magyar Kupa 4. fordulójában csap össze vasárnap. A kupában a Haladás Viktória is alacsonyabb osztályban szereplő ellenféllel, a Monori SE-vel játszik. Az ETO az MTK-t fogadja, a DVTK a Szent Mihályhoz látogat a hétvégi negyeddöntőben.

A Jet-Sol Liga eredményeit az adatbank.mlsz.hu oldalon érik el.

 


Címkék:

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS