Sopronba költözne a REAC

2008. január. 23., 15:41   |    

Sopronba költözne a REAC

Ahhoz, hogy a palotai klub Sopronban vívja bajnoki mérkőzéseit, az MLSZ elnökségének jóváhagyása is szükséges.

Dr. Fodor Tamás, Sopron város polgármestere, Abdai Géza alpolgármester, valamint Kutasi Róbert, a REAC klubigazgatója sajtótájékoztató keretében számolt be arról, hogy a rákospalotai klub tavasszal Sopronban rendezi bajnoki mérkőzéseit. A megállapodás május 31-ig szól, de ha az együttműködés sikeres lesz, a következő szezontól a rákospalotai klub - a soproni önkormányzat támogatásával - már Soproni REAC néven indul a bajnokságban.

A REAC-nak azért kellene elköltöznie Rákospalotáról, mert az MLSZ rendelkezése szerint január 1-től csak olyan stadionban játszhat, amelyben van villanyvilágítás. Erre a szövetség korábban kétszer, összesen két és féléves haladékot adott, de a Budai II László Stadionban a világítást még nem építették ki.

Dr. Fodor Tamás elmondta, hogy a megállapodás akkor tekinthető véglegesnek, ha az önkormányzat közgyűlése, illetve az MLSZ is jóváhagyja a szerződést. Előbbire szerinte jövő hét elején kerülhet sor, utóbbival kapcsolatban pedig megjegyezte, hogy a szövetség első embere, Kisteleki István szóban biztosította támogatásáról.

A bejelentés egyelőre valóban csak feltételes módban értendő, ugyanis ha tényleg valós igény, hogy a REAC Sopronban rendezze bajnoki mérkőzéseit, tervének megvalósulásához szüksége van az MLSZ elnökségének hozzájárulására. Miután a szövetségbe még nem érkezett hivatalos beadvány, egyelőre nem tudható biztosan, hogy az ügy napirendre kerül-e a következő, február 7-i elnökségi ülésen.

Tekintettel a névválasztásra (Soproni REAC) joggal feltételezhető, hogy - bár még 48 óra a Sopron rendelkezésére áll a fellebbezésre a licencmegvonással kapcsolatban - a klub nem fog élni a lehetőséggel. Ha ez így történne, akkor licenc hiányában a Sopront kizárják a bajnokságból és törlik az összes eddigi eredményét. Miután azonban a csapat mérkőzéseinek ötven százalékát lejátszotta, az ősszel ellene pontot, vagy pontokat szerző klubok nem veszítik el a megszerzett pontokat. Az egyesület kizárása esetén a tavaszi fordulók során az a csapat, amelyiknek a Sopron lenne az ellenfele, mindig szabadnapos lenne, és az adott klubok automatikusan megkapnák a három pontot, 3-0-ás gólkülönbséggel.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS