Soproni Liga: Az 1-0 volt a slágereredmény

2008. augusztus. 02., 23:31   |    

Soproni Liga: Az 1-0 volt a slágereredmény

A Soproni Liga 2. fordulójának szombati játéknapján négy mérkőzésen is 1-0-ás hazai siker született, a Nyíregyháza, a Fehérvár, a ZTE és a DVTK is egy góllal verte ellenfelét, a REAC pedig 3-1-re győzött idegenben.

Nem támadott a Siófok

Nyíregyháza Spartacus - BFC Siófok 1-0 (0-0)
Vezette: Sulyok Gergely (dr. Varga Zsolt, Kelemen Attila)
Gólszerző: Cornaci a 67. percben

Az első félidő kevés izgalmat tartogatott, a kapuk szinte egyáltalán nem forogtak veszélyben, bár a valamivel aktívabb hazaiak szereztek egy lesgólt. A fordulás után nőtt a nyírségiek fölénye, és a 67. percben meg is szerezte a vezetést a Szpari: Miskolczi László bal oldali szöglete után Claudiu Cornaci fejelt a kapu jobb felső sarkába (1-0). A Siófok a kapott gól után képtelen volt újítani, Détári Lajos játékosai keveset támadtak, ezért így esélyük sem maradt a pontszerzésre, a Nyíregyháza közepes játékkal is megérdemelten győzött.

Újonc-találat az újonc ellen

FC Fehérvár - Szombathelyi Haladás 1-0 (1-0)
Vezette: Németh Ádám (Deutsch Szabolcs, Kepe Arnold)
Gólszerző: Romero a 24. percben

Jobban kezdett az újonc Haladás, ám a szombathelyiek elhibázták a lehetőségeiket. Nem úgy a Fehérvár, amely kevesebb helyzetet alakított ki, de a 24. percben abból egyet értékesített: Dvéri Zsolt bal oldali beadását követően a frissen igazolt brazil Marques Romero 8 méterről fejelt a léc alá (1-0). A folytatásban kezdeményezőbb lett a szombathelyi gárda, de támadásai nem sok veszélyt rejtettek magukban, így a hazaiak megőrizték egygólos előnyüket és meg is nyerték a mérkőzést.

Három piros, egy gól

ZTE FC - Kecskemét 1-0 (1-0)
Vezette: Király Krisztián (Kovács Zoltán, Huszár Balázs)
Gólszerző: Meye a 40. percben
Kiállítva: Sluka a 85. illetve Koszó a 38., Savic az 55. percben

Az első félidőben mindkét gárda gólra törő futballt mutatott be, de a játékrész hajrájáig kimaradtak a lehetőségek. A 38. percben a játékvezető második sárga lappal kiállította Koszó Balázst, a vendégek egyik védőjét. A ZTE gyorsan kihasználta az emberelőnyt, a 40. percben Zsömlye György szabadrúgását követően Romeo Mitrovic kapusról kipattant a labda, az érkező Roguy Meye pedig közelről a hálóba bólintott (1-0). A második félidő elején a játékvezető előbb a vendégek szakvezetőjét, Tomislav Sivicet küldte el a kispadról, majd kiállított egy újabb kecskeméti játékost is, Vladan Savic második sárga lapja után hagyta el a pályát. Nyolc mezőnyjátékossal a vendégeknek esélyük sem volt az egyenlítésre, a Zalaegerszeg pedig nem erőltette a gólszerzést. A 85. percben Király Krisztián játékvezető egy hazai játékost is kiállított, Marian Slukának kellett távoznia. Az eredmény már nem változott, a ZTE visszafogott teljesítménnyel szerezte meg a három pontot.

Jól védekezve nyert a DVTK

DVTK - Gabona Trans-Kaposvár 1-0 (1-0)
Vezette: Berger József (Forgács Attila, ifj. Kormányos Gábor)
Gólszerző: Homma a 19. percben

Jó iramban kezdődött a mérkőzés, a hazaiak veszélyesebben játszottak, és 19 perc után megszerezték a vezetést: Pintér Zoltán bal oldali beadása után Tóth Mihály még belecsúsztatott a labdába, az érkező Kazuo Homma pedig 5 méterről a bal alsó sarokba helyezett (1-0). A második félidőben a Kaposvár aktívabb lett, nagy erőket mozgósított meg az egyenlítés érdekében, ám a jól védekező diósgyőriek állták a sarat, és nem engedték jelentősebb helyzetbe kerülni a vendégeket. A Kaposvár a 80. percben kihagyott egy ziccert, de az eredmény már nem változott, a DVTK két ellentétes félidőt követően tudott nyerni.

Hamar eldöntötte a REAC

Paksi FC - REAC 1-3 (0-2)
Vezette: Veizer Roland (Berettyán Péter, L. Tóth Lajos)
Gólszerző: Tököli a 78., ill. Lisztes 5., Nyerges 17., Nyerges a 81. percben

A vendégek kiválóan kezdték a mérkőzést, Lisztes Krisztián már az 5. percben megszerezte a vezetést a rákospalotaiaknak, Erős Károly visszagurítása után az irányító 25 méterről lőtt a léc alá (0-1). A második vendégtalálatra sem kellett sokat várni, a 17. percben már két gól volt a REAC előnye: Kőhalmi András 35 méterről elvégzett szabadrúgását követően Kovács Attila kapusról kipattant a labda, Nyerges Krisztián reagált a leggyorsabban és 5 méterről a kapuba lőtt (0-2). A folytatásban is jobb volt Aczél Zoltán együttese, s bár a 78. percben Tököli Attila hat méterről megszerezte a szépítő találatot (1-2), három perccel később Erős passza után ismét Nyerges volt eredményes (1-3). A REAC a hajrában megőrizte előnyét, és magabiztosan nyerte meg a mérkőzést.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS