Sorozatban hatodszor bajnok a Ferencváros

2024. április. 20., 22:21   |    

Sorozatban hatodszor bajnok a Ferencváros

A Ferencvárosnak gólt sem kellett szereznie a bajnoki cím megszerzéséhez a Kisvárda ellen. A DVTK és a Puskás Akadémia viszont 5-5 gólt szerezve gyűjtötte be a három pontot az OTP Bank Liga 29. fordulójában.

Puskás Akadémia FC-Paksi FC 5-0 (1-0)

Aktívabban kezdett a vendégcsapat, de a lendület csak az első néhány percben volt meg, azt követően jelentősen visszaesett a paksiak játékának minősége. A már-már enerváltan futballozó tolnaiak hamarosan hátrányba is kerültek, a félidő derekán Corbu akrobatikus mozdulattal visszafejelt labdáját Nissilä juttatta szép mozdulattal, 14 méterről a jobb alsó sarokba. Az előny birtokában veszélyesebbé vált a hazaiak játéka, akik megérdemelten vonulhattak egygólos vezetéssel a szünetre. Fordulás után a kettős cserével felfrissített Paks továbbra sem találta a fogást az ellenfelén, amely aztán negyedóra elteltével megduplázta az előnyét: a kapus Szappanos elhibázott egy kirúgást, melyre az első gólt szerző Nissilä csapott le, majd remek ütemben indította a kilépő Puljicot, aki ziccerben nem hibázott. A Paksot a hazaiak második találata sem rázta fel, sőt, szinte teljesen összezuhant a gárda, amely a lefújásig további három gólt kapott: előbb a válogatott Nagy Zsolt volt eredményes tizenegyesből, majd a csereként beállt Komáromi György szerzett szépségdíjas gólt 16 méterről elvégzett szabadrúgásból. A slusszpoén a felcsúti csapatkapitányé, Szolnoki Rolandé volt, aki a hajrá végén 14 méterről fejelt remekül Szappanos kapujába. A pontot legutóbb március 10-én szerző Paks szinte semmilyen ellenállást nem fejtett ki a meccsen, így a Puskás Akadémia megérdemelten tartotta otthon a három pontot. A tolnai együttes sorozatban ötödik vereségét szenvedte el, míg a felcsúti alakulat immár öt bajnoki óta veretlen és hárommeccses győzelmi szériát tud maga mögött.

Ferencvárosi TC-Kisvárda Master Good 0-0

Az első perctől hatalmas fölényben futballozott a bajnoki címe bebiztosításáért küzdő Ferencváros, amely kapujához szegezte a bennmaradásért harcoló ellenfelét. A kisvárdai kapusnak először a 13. percben kellett nagyot védenie, amikor Marquinhos tekert a jobb felső sarok irányába. A vendégek sokszor csak másodpercekre birtokolták a labdát, a gól nélküli állás szinte kizárólag Kovácsnak volt köszönhető, aki előbb lábbal védte Zachariassen közeli lövését, majd szép vetődéssel Maiga remek fejesét. A gólkirály Varga is többször helyzetbe került, de ő fejjel és lábbal is célt tévesztett, míg egy hazai szöglet után Abena fejesét addigi legnagyobb bravúrjával a keresztlécre ütötte Kovács, így a szünetig nem született gól. Térfélcserét követően is egyértelműen a Ferencváros irányított, azonban fölénye ebben a periódusban inkább meddőnek bizonyult. Néhány védése így is volt a kisvárdai hálóőrnek, viszont nagyon nagy helyzete nem akadt az éllovasnak. A fővárosi együttes a hajrában sem tudta feltörni a szervezett kisvárdai védelmet, de a gól nélküli döntetlennel is bebiztosította újabb bajnoki címét. A lefújáskor a szurkolók a pályára futottak, hogy együtt ünnepeljenek a játékosokkal. Az immár 13 kör óta veretlen zöld-fehérek 15 ponttal előzik meg a második Paksot és 16-tal a harmadik Fehérvárt, így előnyük behozhatatlanná vált, mivel előbbi riválisnak négy, míg utóbbinak öt meccse van hátra. Az FTC klubcsúcsot döntött sorozatban hatodik elsőségével, eddigi legjobbja ugyanis az öt egymást követő aranyérem volt 1909 és 1913 között.

Diósgyőri VTK-Debreceni VSC 5-3 (2-1)

A találkozó gyászszünettel kezdődött, Feledi Lászlóra, valamint Tatár Györgyre emlékeztek. A házigazda DVTK villámrajtot vett, már az első perc végén előnybe került. A Diósgyőr jóval veszélyesebben futballozott az első félidőben és könnyen eldönthette volna a három pont sorsát a szünetig, hiszen a 22. percben már két góllal vezetett, majd büntetőhöz jutott, Megyeri azonban hárította Pernambuco 11-esét. A Debrecen aztán nem sokkal a szünet előtt betalált, amivel vissza is jött a meccsbe. A fordulást követően három perc elteltével egyenlített a hajdúsági együttes, a DVTK azonban összeszedte magát, újra átvette a játék irányítását, a 60. percben pedig ismét előnybe került, sőt, a csereként pályára lépő Gera első labdaérintéséből betalált, így visszaállt a kétgólos különbség. A hazaiak ezután hátrébb húzódtak, a Debrecen több nagy helyzetet is kidolgozott, a félidőben csereként pályára lépő Ojediran a 83. percben ismét feltámasztotta reményeket. A ráadással együtt a DVSC-nek bő negyedórája maradt, mindent egy lapra feltéve támadott, de a hazaiak egy ellentámadás végén az élete első NB I-es meccsén pályára lépő Fekete Vince révén eldöntötték a három pont sorsát.

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Magabiztos fehérvári sikerrel indult a 31. forduló
Bajnokságok / Kupák
Női futsal NB I – Vasárnap rajtol a bajnoki döntő
Bajnokságok / Kupák
Tovább küzd a bennmaradásért a Kisvárda és az Újpest

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS