Sorozatban tizedik győzelmét szerezheti az MTK

2019. november. 23., 21:51   |    

Sorozatban tizedik győzelmét szerezheti az MTK
Fotó: mtkbudapest.hu

A nagy formában lévő MTK Szegedre látogat a Merkantil Bank Liga 18. fordulójában. Az ugyancsak feljutó helyen álló Budafokra rangadó vár Gyirmóton. Mind a kilenc mérkőzést vasárnap rendezik.

SOROKSÁR SC–FC AJKA
(Soroksár, Szamosi Mihály Sporttelep, 13.00)
Mind a két csapat alaposan visszaesett az elmúlt hetekben, a legutóbbi négy fordulóban egy-egy pontot szereztek, sőt, a Soroksár még azt megelőzően is kikapott. A Soroksár így a tizenhatodik, az egy ponttal többet gyűjtő Ajka a tizenötödik helyen áll. A hazaiak négy elveszített otthoni bajnoki után legutóbb döntetlent játszottak a Győri ETO ellen. A vendégek idegenben szerepeltek eddig jobban, mindössze két vereségük van. 

DOROGI FC–DUNA ASZFALT TLC
(Dorog, Buzánszky Jenő Stadion, 13.00)
Az egykori bányászváros csapata az elmúlt hetekben remekelt, feljött a hatodik helyre, a legutóbbi három hazai meccsét 10-1-es összesítéssel nyerte meg. A tiszakécskeiek ennek szinte az ellentétét mutatják, visszaestek a tizenhetedik helyre, azonos pontszámmal állnak a már kiesőhelyen lévő Szombathellyel. Idegenben a legutóbbi négy bajnokijukon két pontot kasszíroztak. 

BUDAÖRS FC–KAZINCBARCIKA BSC
(Tatabánya, Grosics Gyula Stadion, 13.00)
A Budaörs süllyedt nagyon mélyre is, de a legutóbbi négy bajnokiján kilenc pontot gyűjtve visszakapaszkodott a középmezőnybe, 18 pontjával a tizenkettedik helyen áll. A Kazincbarcika 21 pontot gyűjtve kilencedik, csak egyszer kapott ki a legutóbbi négy fordulóban. A Budaörs pályaválasztóként mindössze négyszer játszott eddig, egyetlen mérkőzést nyert meg. A borsodiak augusztus 11. óta nem tudnak nyerni idegenben. 

SZOLNOKI MÁV FC–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC
(Szolnok, Tiszaligeti Stadion, 13.00)
A szolnokiak már a tizenegyedik helyen állnak, köszönhetően annak, hogy október 6. óta nem kaptak ki a Merkantil Bank Ligában. Pályaválasztóként a legutóbbi négy alkalomból háromszor is kapott gól nélkül nyertek. A Nyíregyháza tizennegyedik, szereplésének egyik jellemzője, hogy mindössze egyszer játszott döntetlent. Idegenben szeptember közepe óta ötször kikaptak, csak Szombathelyen tudtak nyerni. 

BFC SIÓFOK–VÁC FC
(Siófok, Városi Stadion, 13.00)
A Siófok mindössze egyszer nyert a legutóbbi öt fordulóban, de így is az ötödik helyen áll. Otthon március óta veretlen, november 6-án 6-1-re kiütötte a Nyíregyházát, lezárva egy három mérkőzésből álló döntetlen-sorozatot. A Vác egyelőre nem üti meg a Merkantil Bank Liga szintjét, a tizenkilencedik helyen áll, csupán hat pontot gyűjtve. Vendégként az ETO elleni győri döntetlentől eltekintve csak veszített eddig az idényben. 

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–WKW ETO FC GYŐR
(Békéscsaba, Kórház utcai Stadion, 15.15)
Még úgy is csak a tizenharmadik helyen állnak a csabaiak, hogy a legutóbbi három mérkőzésükből kettőt megnyertek. Pályaválasztóként augusztus 4. óta csak a Budafoktól szenvedtek vereséget, egy rossz széria után kétszer nyertek, a Budaörs és a Soroksár ellen is 1-0-ra. Az ETO-nak akadt egy jó periódusa, de a legutóbbi hetekben nem tudott nyerni, így visszaesett a hetedik helyre. Vendégként augusztus 4. óta csupán egyszer, Szolnokon tudott győzni. 

AQVITAL FC CSÁKVÁR–VASAS FC
(Csákvár, Tersztyánszky Ödön Sportközpont, 17.00)
A csákváriak, a második helyezett budafokiakkal azonos pontszámmal, a harmadik helyen állnak a tabellán. Igaz, a legutóbbi két fordulóban mindössze egy pontot szereztek. Otthon hétszer nyertek eddig, egy vereség és egy döntetlen rontja a mérleget. A Vasas a nyolcadik, nyert is, vesztett is, döntetlent is játszott a legutóbbi négy bajnokiján. Vendégként szeptember 2. óta csak Gyirmóton szenvedett vereséget. 

SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA–MTK BUDAPEST
(Szeged, Szt. Gellért Fórum, 17.00)
A szegediek a szeptemberi stadionavatón némi meglepetésre legyőzték a Csákvárt, s attól olyan lendületet kaptak, hogy heteken át nyerő szériában maradtak. Ám aztán ismét fordult a kocka, a legutóbbi öt fordulóban mindössze három pontot gyűjtöttek, s ezért visszaestek a tizedik helyre. Az  előző kilenc bajnokiját kivétel nélkül megnyerő MTK magabiztosan vezet, öt pont az előnye a második és a harmadik helyezett előtt. Vendégként a legutóbbi hat bajnokiján csupán két pontot veszített el, ebből következően veretlen maradt. 

GYIRMÓT FC GYŐR–BUDAFOKI MTE
(Gyirmót, Alcufer Stadion, 17.00)
A közvetlen riválisainál egy mérkőzéssel többet számláló Gyirmót a negyedik helyen áll, a legutóbbi két meccsén csak egy pontot szerzett. Otthon legutóbb kikapott az MTK-tól, ez zárt le egy három mérkőzésből álló győzelmi sorozatot. A Budafok a második helyen áll, rajta kívül kizárólag az MTK szerzett kilenc pontot a legutóbbi három mérkőzésén. Idegenben éppen olyan sikeres, mint pályaválasztóként, otthon nyolc mérkőzésen 16, vendégként hét meccsen 15 pontot szerzett eddig. 

 


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS