Spanyolországban kezdi az évet az U20-as válogatott

2015. január. 15., 11:03   |    

Spanyolországban kezdi az évet az U20-as válogatott

A májusban kezdődő U20-as világbajnokságra készülő korosztályos válogatott 11 napot tölt a spanyolországi La Mangában.

A Szalai László vezette együttesnek még bő négy hónapja van arra, hogy felkészüljön a május végén kezdődő új-zélandi U20-as világbajnokságra. Miközben több kontinensen még csak most vagy a későbbiekben rendezik a selejtező tornákat, addig a magyar válogatott (az európai, óceániai és ázsiai riválisokkal együtt) már a biztos vb-szereplés tudatában készülhet a viadalra, és várja a február 10-i sorsolást.

A mieink legutóbb december elején készültek együtt, majd egy téli pihenő következett, január 17-én pedig ismét találkozik a csapat, hogy elutazzon a dél-kelet spanyolországi La Mangába, ahol 11 napon át készül együtt a 21 fős keret. Az edzőtáborozás során - a tervek szerint - két felkészülési mérkőzést is játszik a válogatott, mindkét alkalommal felnőtt együttesek ellen.

- Örülök, hogy végre lesz alkalmunk kicsit hosszabb ideig együtt dolgozva elkezdeni azt a fejlesztő jellegű munkát, amelyet régóta tervezünk, és jó körülmények között, nyugodt környezetben készülhetünk a ránk váró feladatokra - mondta a válogatottra váró munkáról az mlsz.hu-nak Szalai László. - Szeretnénk a csapat által játszani kívánt védekezési és támadási alapelveket, taktikai játékelemeket gyakorolni és a kondicionális állapotot ennek szintjéhez igazítani. Sok munka vár ránk Spanyolországban, nem várnak könnyű napok a játékosokra és a stábra sem, de biztos vagyok benne, hogy lesz haszna az együtt töltött időnek. Remélem, hazaérkezésünket követően játékosainknak lesz módjuk folytatni a klubokban az egyéni edzésprogramjukat is, amire szükség van ahhoz, hogy a világbajnokságon fel tudják venni a versenyt a világ élvonalával.

Ami a keret összetételét illeti: nem sikerült minden játékost elkérni klubjától, ezért a korosztály néhány meghatározó tagja ezúttal nem vesz részt az edzőtáborozáson.

- Sajnos a külföldi csapatok nem nagyon támogatják játékosaik részvételét, így nem tart velünk Kalmár Zsolt és Varga Szabolcs sem. A hazai klubokkal egyeztetve az itthon játszó játékosokkal nem volt ilyen jellegű probléma, bár néhány esetben engedtünk a klubok kérésének és tettünk engedményeket. Azonban tudom, ez kölcsönös lesz, és adott esetben ők is így fognak viszonyulni a mi kéréseinkhez. A feladat közös és csak partneri viszonyban lehet eredményesen működni - tette hozzá Szalai László.

A magyar válogatott kerete:

Kapusok:

Székely György (Újbuda)
Dániel Csaba (Dunaújváros)

Védők:

Csábi Mihály (Budapest Honvéd)
Marcsek Ákos (Vasas)
Asztalos Dávid (Ajka)
Lorentz Márton (Puskás Akadémia)
Bobál Dávid (Budapest Honvéd)
Tamás Krisztián (Slavia Praha)

Középpályások:

Pongrácz Viktor (Lombard Pápa)
Bereczki Dániel (DVSC)
Madarász Márk (Gyirmót)
Berecz Zsombor (Vasas)
Gera Dániel (MTK Budapest)
Nagy Dominik (Ferencváros)
Osváth Attila (SZTK)
Németh Márió (Haladás)

Támadók:

Kővári Róbert (PMFC)
Mervó Bence (Győri ETO)
Vida Kristopher (De Graafschaap)
Balogh Norbert (DVSC-Teva)
Bobál Gergely (Budapest Honvéd)


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS