Stadion Biztonság Program

2016. november. 20., 15:21   |    

Stadion Biztonság Program

A központi jegyrendszerben 2016 őszéig több mint 1000 mérkőzésre több mint 1.200.000 jegyet értékesítettek. A jegyrendszer online felülete magyar és angol nyelven is elérhető a meccsjegy.mlsz.hu címen.

A sportról szóló 2004. évi I. törvénynek való megfelelés érdekében 2012-től kezdve fokozatosan egyre több klub, majd 2014. júliusától kezdve minden NB I-es és néhány NB II-es klub a bajnoki labdarúgó-mérkőzéseken, valamint az MLSZ a felnőtt férfi A válogatott meccsein névre szóló jegyértékesítést, elektronikus beléptető rendszert és kamerarendszert alkalmaz, kiegészítve a klubonként létrehozott klubkártya rendszerekkel. Ezek együttesen alkotják a Stadion Biztonsági Rendszert (röviden SBR). A Sporttörvény előírja, hogy a Szervező a résztvevők egyedi azonosítására alkalmas biztonsági beléptetési és ellenőrző rendszert (azaz beléptető rendszert) alkalmazhat, de a labdarúgás sportág tekintetében a kiemelt és a fokozott biztonsági kockázatú mérkőzések esetében kötelezően beléptető rendszert kell alkalmazni. A törvény előírja továbbá, hogy beléptető rendszer alkalmazása esetén a szervező csak és kizárólag névre szóló belépőjegyet vagy bérletet értékesíthet. Továbbá a törvény megengedi, hogy azon sportszervezetek, akiknél nincs beléptető rendszer telepítve, dönthetnek úgy, hogy névre szóló jegyet és bérletet értékesítenek.

Az MLSZ Elnöksége az SBR rendszer egységes használatának szabályait a Klubkártya- és Jegyértékesítési Szabályzatban, a Biztonsági Szabályzatban, az Infrastruktúra Szabályzatban rögzítette, illetve Elnökségi Döntésekkel szabályozza. A hatályos szabályokban foglaltaknak megfelelően kötelező a névre szóló jegykiadás, és a beléptetésnél a személyazonosság ellenőrzése valamennyi OTP Bank Liga-mérkőzésen, valamint azokon a Magyar Kupa-mérkőzéseken, amit olyan stadionban rendeznek, ahol van kiépített SBR rendszer, továbbá a magyar férfi A-válogatott mérkőzésein.

Az MLSZ a törvényi előírásoknak megfelelően kiépítette központi Stadion Biztonsági Rendszert és ezzel párhuzamosan bevezette a központi jegyértékesítő rendszerét, valamint integrálta az FTC és a DVSC klubkártya, jegy- és beléptető rendszerét is, amelynek segítségével - a szurkolói kártyák használatával - az összes csapat stadionjába az összes klubkártyával technikailag lehetséges belépőket vásárolni.

A központi jegyrendszerben 2016 őszéig több mint 1000 mérkőzésre több mint 1.200.000 jegyet értékesítettek. A jegyrendszer online felülete magyar és angol nyelven is elérhető a meccsjegy.mlsz.hu címen. Az internetes eladás mellett a Ticket Express viszonteladói hálózatában is megvásárolhatók a jegyek a bajnoki- és kupamérkőzésekre, valamint a válogatott összecsapásaira, országszerte több mint 350 irodában.

A Magyar Labdarúgó Szövetség a klubkártya-rendszer bevezetésével célozta meg a névre szóló jegyvásárlási folyamat felgyorsítását, 2014 szeptemberétől kötelezővé téve a szurkolói kártya használatát. A szurkolói visszajelzéseket figyelembe véve 2015-től a klubok saját hatáskörben dönthetnek arról, hogy kötelező érvénnyel használják-e a szurkolói kártyát. 2016 őszéig 24 klubnál összesen több, mint 270.000 szurkolói kártyát váltottak ki.

2016 nyarán elindult az MLSZ Szurkoló Klubja, amely rövid idő alatt közel 20 ezres tagságra tett szert. A klubtagok jelentős kedvezményekkel vásárolhatnak jegyeket a magyar válogatott mérkőzéseire, a folyamatosan bővülő kedvezmény- és szolgáltatásrendszer mellett nyereményjátékok és egyéb exkluzív tartalmak gondoskodnak a minőségi szurkolói élményről.

A fejlesztések nem álltak le, a jegyvásárlás egyszerűsítése, gyorsítása érdekében hamarosan mobileszközökre optimalizált felületen is megválthatják belépőiket a szurkolók.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS