Stieber: Nagyon kellett nekem ez a váltás

2017. augusztus. 11., 09:38   |    

Stieber: Nagyon kellett nekem ez a váltás

Stieber Zoltán a héten igazolt a német Kaiserslauterntől az az amerikai profi labdarúgó-bajnokságban, az MLS-ben szereplő DC United csapatához. A válogatott szélső úgy érzi, nem sok területen térnek el az edzések a Bundesligában tapasztaltaktól, és örül, hogy jó helyre tudott igazolni.

A magyar válogatott játékos már a szurkolók előtt is megmutathatta magát az Egyesült Államokban.

A mai napon már a szurkolók is megismerkedhettek velünk, hiszen a csapat új igazolásait – így engem is – nyílt edzésen ismerhettek meg, majd a tréninget követően a sajtó munkatársai tehették fel nekünk kérdéseiket. Találkoztam a nagykövetség két munkatársával is, akik felajánlottak, hogy mindenben segítenek nekem a hivatalos ügyintézésben, így ha minden jól megy, jövő héten talán már játszhatok is. Egyébként mindenki nagyon segítőkész velem, és borzasztó pozitívak a csapattársaim, az edzői stáb tagjai, és úgy általában mindenki. Nekem pedig pont erre volt most szükségem, nagyon kellett ez a váltás, úgyhogy nagyon örülök, hogy itt és ilyen emberek között vagyok – mondta az mlsz.hu-nak Stieber, aki már az edzéstapasztalatairól is beszélt.

Meg kell mondanom, hogy sebességben, erőnlétben gyakorlatilag nem tapasztaltam eltérést. Amiben még van lehetőség a komoly fejlődésre, az a technikai képzettség, de azért erre ne úgy gondoljon senki, hogy itt képzetlen játékosok vannak, csak éppen a németek ebben előrébb járnak valamivel. Azonban biztos vagyok benne, hogy ahogy a többi területen is, így ebben is utol fogja érni az MLS az európai topbajnokságokat rövid időn belül.

Stieberre elsősorban a bal oldalon számít majd edzője, de a támadósor más posztjain is felbukkanhat majd.

Természetesen beszéltünk erről a vezetőedzővel. Mondtam, hogy mindkét szélen, de akár középen is számíthat rám. Kezdetben a bal oldalon kapok majd lehetőséget, aztán majd meglátjuk, mit hoz a jövő. Mindenesetre a legfontosabb, hogy a lehető legtöbb játéklehetőséget tudjam kiharcolni, ami azért is lényeges, hogy minél jobb formában legyek, és így a válogatottnak is minél nagyobb hasznára lehessek, ha meghívót kapok.

Stieber Zoltán 21-szeres válogatott, részt vett a 2016-os Európa-bajnokságon is, ahol az osztrákok elleni első csoportmérkőzésen (2–0) csereként beállva egy csodaszép góllal ő állította be a végeredményt.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS