Stöger: Ez az utolsó esély a pontszerzésre

2021. december. 08., 14:27   |    

Stöger: Ez az utolsó esély a pontszerzésre
Fotó: Fradi.hu

A Ferencváros a Bayer Leverkusen ellen lép idén utoljára pályára nemzetközi kupában. Csütörtökön, a Groupama Arénában a Bundesliga jelenlegi 3. helyezettjét fogadja a Fradi az Európa Ligában.

Hazai pályán búcsúzik a nemzetközi szerepléstől a Ferencváros, amely idei utolsó nemzetközi találkozóján, csütörtökön, 21.00-tól fogadja a német Bayer Leverkusen együttesét az Európa Liga 6. fordulójában.

A magyar bajnok bár jelenleg is az élen áll az OTP Bank Ligában, a hétvégén csak egy pontot szerzett, a Puskás Akadémiával játszott 1–1-es döntetlent. A Leverkusen dobogós helyen áll a Bundesligában, a harmadik, hét ponttal lemaradva az éllovas Bayern Münchentől. Legutóbbi három mérkőzését eddig megnyerte a német bajnokságban a VfL Bochum, a Szoboszlai Dominikot, Gulácsi Pétert és Willi Orbánt foglalkoztató RB Leipzig, illetve a Fürth ellen. Az EL-ben pedig négy győzelemmel és egy döntetlennel (a Betis tudott pontot szerezni ellen) áll a csoport élén.

A csütörtöki összecsapásnak már egyik együttes részéről sem lesz tétje, a Fradi már nem léphet feljebb a jelenlegi 4. pozíciójánál, a Leverkusen pedig már elkönyvelhette a csoportgyőzelmet.

Semmiképpen sem kell külön motiválni a játékosokat, mindenki tudja, mennyire fontos meccs következik. Nagyon erős csoportba kerültünk, ez lesz az utolsó esélyünk pontot szerezni. Nem tudni, hogy milyen felállásában szerepel majd a Leverkusen, de jól ismerem őket, hasonló stílusra számítok tőlük, mint a németországi találkozónkon. A Bayernek a B-csapata is rendkívül erős lehet. Komolyan kell venni őket – mondta Peter Stöger, a Ferencváros vezetőedzője a mérkőzést megelőzően.

A párharc első, németországi felvonását a hazaiak nyerték 2–1-re.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS