Stöger száz százalékot vár csapatától

2021. augusztus. 03., 19:50   |    

Stöger száz százalékot vár csapatától

A Ferencváros szerdán este a Slavia Praha együttesét fogadja a Bajnokok Ligája selejtezőjének 3. fordulójában.

A zöld-fehérek az első két BL-selejtezős párharcból magabiztosan, kettős győzelemmel léptek tovább, ám a Slavia Praha jóval magasabb játékerőt képvisel, mint a koszovói és a litván bajnok. A csehek az előző idényben a negyeddöntőig jutottak az Európa-ligában, nemzetközi kupaszereplésük alkalmával a Rangerst és a Leicester Cityt is búcsúztatták, míg a csoportkörben a német Leverkusent és a francia Nice-t győzték le egy-egy alkalommal. Ezt megelőzően, 2019-ben azzal hívták fel magukra a figyelmet, hogy döntetlent értek el a Barcelona és az Inter otthonában is a BL csoportkörében.

A Fradinak is voltak kiváló eredményei egy évvel ezelőtt, a Slavia elleni főpróba azonban nem sikerült fényesen: hétvégén hazai pályán maradt alul a csapat a Kisvárdával szemben. Peter Stöger vezetőedző azt ígéri, hogy szerdán egy egész más arcát mutatja majd csapata.

– Kiváló együttes az ellenfelünk, amely nagyon sokat fejlődött az elmúlt időszakban, ez nagyban köszönhető a vezetőedző munkájának is. Nehéz meccs vár ránk, a legjobb formánkat kell nyújtanunk ahhoz, hogy sikerrel tudjuk venni ezt a párharcot. Természetesen megbeszéltük a hétvégi bajnokit a csapattal, mindenki a hatása alatt volt a mérkőzésnek. Szombaton mi voltunk a jobbak, de nem tettünk eleget azért, hogy ezt bebizonyítsuk. Hetekkel ezelőtt teljesen más formát mutattunk, most újra meg kell mutatni a kvalitásainkat. Szerdán egy másik arcát fogja mutatni a Ferencváros, száz százalékot kell nyújtanunk a Slavia ellen – nyilatkozta a Ferencváros vezetőedzője.

A csehek nem titkolták, örültek, amikor kiderült, hogy a Ferencvárossal játszhatnak, de Jindrich Trpisovsky vezetőedző azt is elmondta: erős riválissal játszik csapata, a zöld-fehérek a széleken nagyon jók, és modern támadójátékot játszanak. 

A Slavia két forduló után hat ponttal áll a cseh bajnokságban, mindkét idénybeli sikerért idegenben érte el.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS