Strandfociban megismétlődik a tavalyi bajnoki döntő

2012. augusztus. 03., 23:55   |    

Strandfociban megismétlődik a tavalyi bajnoki döntő

Akárcsak tavaly, idén is a Goldwin Pluss és az MCC Energia SC Gyöngyös játssza a döntőt Siófokon a Nemzeti Strandlabdarúgó Ligában.

A pénteki első elődöntőben az alapszakaszt magabiztosan megnyerő, az elmúlt szezonhoz képest többek között Biczi Gáborral, Simonyi Gáborral és Ughy Márkkal erősítő Szász-Therm és a rájátszásba negyedikként becsúszó 2011-es ezüstérmes, a Gyöngyös találkozott egymással.

Előzetesen sokan úgy gondolták, ennek a meccsnek a Szász-Therm az esélyese, a meccsen azonban hamar kiderült, hogy ezen a napon a hevesieket nem lehet megfogni. Az első gólt ugyan a Szász-Therm szerezte, de onnantól kezdve beindult a gyöngyösi henger: 2-2-es állást követően faképnél hagyták riválisukat Berkesék. A vége 7-4-es MCC Energia-győzelem lett.

A másik ágon a Bonyhád hatalmas küzdelemre késztette a címvédő Goldwint, mégis vesztesen hagyta el a homokot. Amikor a második harmad elején már 3-0-ra vezetett a végül négy gólig jutó Fekete Viktor által vezérelt Goldwin, kevesen gondolták volna, hogy a tolnaiaknak lehet még esélyük, de a rendkívül lelkes fehérmezes csapat néhány perc alatt kiegyenlített. A harmadik felvonásban ismét elhúzott hárommal a favorit, az utolsó percben azonban két gólt is szerzett a Bonyhád, amely a dudaszó pillanatában majdnem ismét egalizált, de kimaradt a ziccer.

A tavalyi idényhez hasonlóan tehát szombaton 17.30-kor Goldwin Pluss-Gyöngyös finálét rendeznek, előtte 15 órától a bronzéremért a Bonyhád a Szász-Thermmel csap össze. Mindkét meccset élőben közvetíti a Digi Sport 2.

Nemzeti Strandlabdarúgó Liga, elődöntő:

MCC Energia SC Gyöngyös – Szász-Therm 7-4 (1-1, 3-1, 3-2)
Gólszerzők: Berkes 2, Weisz 2, Csoszánszki, Czéh, Hajlinger, ill. Simonyi 2, Ughy, Tősér

Goldwin Pluss – Bonyhád BFC 6-5 (2-0, 1-3, 3-2)
Gólszerzők: Fekete V. 4, Vernyik, Jaksa, Sebestéyn (öngól), ill. Tóth A., Máté N., Sebestyén, Jaksa, Máté R.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS