Strandlabdarúgás: a győzelem nem sikerült, a továbbjutás igen

2016. augusztus. 14., 22:59   |    

Strandlabdarúgás: a győzelem nem sikerült, a továbbjutás igen

Telt ház várta a magyar válogatottat a siófoki EBSL-torna zárómeccsén, amelyen a tét a csoport első helye és a biztos továbbjutás volt az európai szuperdöntőre. Végül a győzelem nem sikerült, de a továbbjutás meglett.

Ezen a napon a máskor győzelemre vezető igyekezet, a sokszor mindent elsöprő lendület, a tehetség vagy a tapasztalat nem volt elég, most nem akart összeállni egy nagy győzelmet hozó kerek egésszé. Viszonylag korán jött egy azeri gól, ami a nagy nyomás és tét miatt addig is kissé visszafogottan teljesítő játékosokat még inkább elbizonytalanította, görcsössé tette. Lőttünk kapufákat (megjegyzendő, az ellenfél is), kihagytunk kihagyhatatlan helyzeteket, variáltuk a szerkezetet, de egész egyszerűen nem sikerült semmi.

A következő két azeri gól végképp eldöntötte a mérkőzést, s bár a magyar játékosok harcoltak a lefújásig, az azeriek értek a csúcsra. És ez ezúttal kétféleképpen is értelmezhető. Veretlenül, három győzelemmel megnyerték a tornát, s ezzel együtt a három nap során folyamatosan javult a teljesítményük, és vasárnapra érték el a csúcsformájukat. A magyar válogatott viszont pont ezen a napon játszott a legkevésbé jól, s most látszott igazán, mennyire hiányzik a csapatból a pénteken megsérült Fekete Viktor, aki ritmust tud adni a játéknak, aki ötletet ad, ha senkinek nincs, aki – vezér lehetne. De most a máskor hiba nélkül játszó játékosok is hibáztak, a más meccsen elképesztő technikai bravúrokat bemutató tehetségek sem villogtak, nem és nem ment semmi.

De csapatként nem ment. S ez fontos apróság. A magyar válogatott eddigi sikereit csapatként érte el, és a jövőben is akkor lesz sikeres, ha összeérik a csapat, az idősebbek és a fiatalabbak között kialakult egyfajta egység (erre van esély), lesz egy meghatározó tudású, meghatározó mentalitású vezér (erre van alkalmas kerettag), lesznek csillogó tehetségű, csillogó tudású játékosok (már most is akad ilyen). Tudomásul kell venni: a magyar válogatottban elkezdett generációváltás nem mehet pillanatok alatt, némi időre, türelmes és alapos munkára van szükség. Ha mindez meglesz, akkor a magyar strandlabdarúgó válogatott, amely hamarosan Európa legfiatalabb átlagéletkorú felnőtt válogatottja lehet, évekre meghatározó tagja lesz a strandlabdarúgó elitnek.

Most az azeri válogatott nyert, és ezzel első helyen végzett a csoportban, de a magyar válogatott is ott lesz a Cataniában rendezendő európai szuperdöntőn, és akár ott visszavághat a mostani meccs miatt.

EBSL-Torna, Siófok

Divizió B

Magyarország–Azerbajdzsán 0-3
Vezette: Ostrowski, Kaertmann, Arzuolaitis, Vocale
MAGYARORSZÁG: Ficsór – Besenyei, Berkes, Sebestyén, Turós. Cs.: Lipők, Szentes Bíró, Rutai, Simonyi. Szövetségi edző: Weisz Tamás
AZERBAJDZSÁN: Renat - Abdul, Asif, Sabir, Elchin. Cs.: Vagif,Ilkin, Hikmat, Orkhan, Amid. Szövetségi edző: Zeynal Zeynalov
Gólszerző: Sabirm Asif, Renat

A CSOPORT MÁSIK MÉRKŐZÉSÉN: Bulgária–Dánia 5-4

A csoport végeredménye:

1. Azerbajdzsán
2. Magyarország
3. Bulgária
4. Dánia

Nagy meglepetésre – vagy a harmadik napra már nem is olyan nagy meglepetésre – Fehéroroszország nyerte az EBSL Siófok A-divíziós tornát, miután a harmadik napon is kiválóan játszott, és megverte Romániát. A németeknek most nagyon kijött a lépés, simán nyertek az eddig nagyszerűen teljesítő Lengyelország ellen. A végletekig izgalmas, igen magas színvonalú mérkőzésen Ukrajna és Olaszország csak a 9 méteresekkel tudott dönteni, ebben viszont az ukránok voltak jobbak. Majd jött a szezon meccse, a világbajnok és világranglista vezetője, Portugália lépett pályára Oroszország, a korábbi világbajnok és a világranglista másodikja ellen. Mivel már ekkor tele volt a stadion, a közönség igazán nagyszerű mérkőzést, elképesztően látványos jeleneteket és az utolsó másodpercig izgalmas csatát látott. Olyannyira az utolsó pillanatig, hogy két másodperccel a vége előtt ziccerbe került a világbajnok, de hiába a ziccer, ha nincs belőle gól.

Így aztán a rettentő lelkes és boldog fehérorosz szurkolótábor (a magyarországi konzulátus és az itteni fehérorosz közösség tagjai álltak össze, három napon át fantasztikus hangulatú meccseket varázsoltak a csapatuknak, egyenszerelésben ugráltak a lelátón) előtt Fehéroroszország válogatottja emelhette magasba az A-divizió siófoki győztesének serlegét.

Az A-csoport végeredménye:

1. Fehéroroszország
2. Oroszország
3. Portugália
4. Románia

A B-csoport végeredménye

1. Olaszország
2. Ukrajna
3. Németország
4. Lengyelország

Az A-divíziósoknál voltak egyéni díjak is, a legjobb kapus a fehérorosz Makarevic, a gólkirály a szintén fehérorosz Brystsel, a torna MVP-je pedig az olasz Gori lett.

EREDMÉNYEK

Németország–Lengyelország 6-2
Fehéroroszország–Románia 8-4
Ukrajna–Olaszország 1-1 (9 méteresekkel 3-1)
Portugália-Oroszország 3-4

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS