Strandlabdarúgás: a világ legjobbjai ellen játszik a válogatott

2014. augusztus. 27., 15:30   |    

Strandlabdarúgás: a világ legjobbjai ellen játszik a válogatott

Az immár A-divíziós magyar strandlabdarúgó-válogatott az orosz és a spanyol együttessel méri össze erejét Bakuban.

A magyar strandlabdarúgó-válogatott augusztus közepén történelmi sikert ért el Spanyolországban, az EBSL Promotional Final tornán: miután a siófoki selejtezőbeli csoportját megnyerte, diadalmaskodott a döntőben is, így 20 ország válogatottját megelőzve feljutott az európai A-divízióba, valamint indulási jogot szerzett a 2015-ös, az Európai Olimpiai Bizottság által első alkalommal megrendezendő Európai Olimpiai Játékokra, melyre jövő júniusban, Bakuban kerül sor.

Válogatottunk már a héten megismerkedhet a bakui körülményekkel, az azeri fővárosban csütörtökön kezdődik meg az Euro Beach Soccer Cup elnevezésű hatcsapatos nemzetközi torna. Válogatottunk a lehető legnehezebb sorsolást kapta, a világbajnoki címvédő oroszok mellett a vb-ezüstérmes spanyol csapat került a mieink csoportjába. Az első játéknapon a spanyolokkal, a másodikon az oroszokkal méri össze erejét Weisz Tamás gárdája, majd a torna zárásaként a helyosztókat rendezik.

A magyar válogatott ugyanazzal a kerettel vág neki a tornának, mint amelyikkel kiharcolta az EBSL-fináléban az A-divízióba jutást.

- A torna jó alkalom arra, hogy tovább építkezzünk, és lemérhessük, hogy mire vagyunk képesek a világ legjobb csapatai ellen. Szeptember elején világbajnoki selejtezőt játszunk erős riválisok ellen, ez a torna nagyszerű lehetőség a tétmeccsekre való felkészülésre
- mondta Weisz Tamás az mlsz.hu-nak.

Az azeri tornát a FIFA támogatásával rendezik meg, egyfajta hírverő viadalként, már a jövő évi európai olimpiai játékokra való hangolásként.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS