Strandlabdarúgás: a világ legjobbjaival egy csoportban

2015. március. 16., 10:51   |    

Strandlabdarúgás: a világ legjobbjaival egy csoportban

Bakuban kisorsolták az I. Európa Olimpiai játékokon szereplő magyar strandlabdarúgó-válogatott ellenfeleit.

Idén júniusban rendezik meg az első Európai Olimpiai Játékokat, amelyen a strandlabdarúgás is képviselteti magát. A magyar strandfoci-válogatott története legnagyobb sikerét elérve tavaly biztosította a részvételt a nyolccsapatos mezőnyben, és mostanra az is eldőlt, hogy mely riválisokkal kell megmérkőznie a viadalon.

A játékok strandlabdarúgó-tornáját június 24-28. között rendezik a bakui Beach Arenában, a kvalifikált csapatok két csoportban küzdenek majd egymással, ezt követően a két csoport első és második helyezettjei elődöntőt és döntőt játszanak, míg az alsóház tagjai az 5-8. hely valamelyikéért küzdenek majd. A magyar csapat június 24-én a világranglista-második Oroszország, egy nappal később Spanyolország, végül 26-án, a csoportmérkőzések zárásaként, Olaszország legjobbjai ellen lép pályára. Ez azt jelenti, hogy a strandlabdarúgó-válogatottunknak a világ legerősebb és legjobban felkészült csapatai ellen kell majd helytállnia.

- Óriási kihívás előtt állunk, elképesztően nehéz dolgunk lesz! De mi évek óta ezért dolgozunk, hogy a világelit tagjai lehessünk, úgyhogy egy pillanatnyi kétségem sincs afelől, hogy tisztességesen helyt fogunk állni. A tavalyi esztendő eredményei jó alapot szolgáltatnak ehhez, hiszen Weisz Tamás szövetségi edző gárdája a 2014-es eredmények alapján Európában a hatodik, míg a világon a nyolcadik legerősebb csapat. És a rengeteg munkának köszönhetően napról-napra jobbak leszünk - mondta az mlsz.hu-nak Izsvák Zsolt a szakág vezetője.

A másik csoportban Ukrajna, Svájc, Portugália és a házigazda Azerbajdzsán mérkőzik egymással.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Rangadót nyert, az élvonal kapujában a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS