Strandlabdarúgás: az olaszok ellen is a hajrát rontottuk el

2015. június. 26., 15:02   |    

Strandlabdarúgás: az olaszok ellen is a hajrát rontottuk el

Hiába játszott jobban a magyar válogatott, az olaszok 5-4-re nyertek a két strandlabdarúgó-válogatott összecsapásán a bakui Európa Játékokon.

Az Európa Játékok strandlabdarúgó-tornájának harmadik játéknapján azzal az olasz válogatottal játszottunk, amely 1-1-es döntetlennel kezdett a spanyolok ellen (szétlövésben a spanyolok nyertek), csütörtökön pedig 6-4-re legyőzte a világranglistát vezető, kétszeres világbajnok orosz válogatottat. A mieink az oroszok és a spanyolok ellen is sokáig pariban voltak, de a hajrában mindkét ellenfelünk maga javára fordította a találkozót.

Gyorsan vezetést szereztek az olaszok, egy beívelés után Gori talált be a kapunkba másfél méterről. A gól után is lendületben maradt ellenfelünk, nem sokkal később kapufa, majd a nagyot védő Ficsór Dávid mentette meg csapatunkat a második olasz találattól. Az első magyar helyzet Besenyei Ferenc előtt adódott, aki egy bedobás után ollózó mozdulattal lőtt kapura, az olasz kapus azonban hárította lövését. Ellenfelünk furcsa taktikát választott vezetése tudatában, minden apró szabálytalanság után a földön maradtak játékosaik sérülést imitálva. A harmad utolsó perceire feljöttek a mieink (miközben Ficsór továbbra is nagyszerűen védett), és 45 másodperccel a játékrész vége előtt Fekete Viktor egyenlített.

IMG_6334|

A második harmad óriási olasz kapufával kezdődött, ezt követően azonban átvettük az irányítást, és gyorsan kétgólos vezetésre tettünk szert: előbb Sebestyén Norbert végezhetett el jó helyről szabadrúgást, és ki is használta az adódó lehetőséget (1-2), majd Fekete Viktor gurított a kapus mellett a hálóba (1-3). Az olaszok összeszedték magukat, és hiába védett nagyokat Szacskó kapus, a Corosiniti bő 3 perccel a harmad vége előtt szépített (2-3), majd Marrucci - kihasználva a rosszkor időzített cseréink miatt kialakult emberelőnyt - kiegyenlített (3-3).

Az utolsó játékrész elején mindkét oldalon adódtak helyzetek, a mieink közelebb álltak a gólszerzéshez, de az olaszok kapusa is bemutatott pár bravúrt. Bő hét perccel a mérkőzés vége előtt egy szép magyar támadás végén Sebestyén lőtt gólt (3-4), de három perc múlva Zurlo találatával ismét egál volt az állás (4-4). A hajrában egyre több szabálytalanságot követtek el a magyar játékosok, és az egyiket a harmadik találatát szerző Gori góllal büntette meg, így bő két perccel a vége előtt már az olaszok vezettek (5-4). A hajrában nem sikerült hosszabbításra menteni az összecsapást, bár a magyar válogatott a játék képe alapján többet érdemelt volna, végül az olaszok nyerték meg a találkozót.



Olaszország-Magyarország 5-4 (1-1, 2-2, 2-1)
Vezette: Cebotari, Topaloglu, Ostrowski
Olaszország : del Mestre - Marucci, Corosinitti, Gori, Frainetti. Cserék: Spada, Platania, Ramacciotti, Zurlo, Palmacci, Marinai, di Palma.
Magyarország: Szacskó - Ughy, Ábel, Simonyi, Sebestyén. Cserék: Ficsór, Badalik, Szentes-Bíró, Fekete, Besenyei, Berkes, Túrós.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS