Strandlabdarúgás: egy lépéssel közelebb a célokhoz

2014. augusztus. 08., 17:42   |    

Strandlabdarúgás: egy lépéssel közelebb a célokhoz

A magyar strandlabdarúgó-válogatott 4-1-re legyőzte Andorrát az Euro Beach Soccer League siófoki fordulójának első játéknapján.

Nagy terveket szövögetve érkezett Siófokra a magyar válogatott az Euro Beach Soccer League selejtezőinek utolsó nyári állomására. Weisz Tamás együttese nem csupán a spanyolországi döntő elérését tűzte ki célként, hanem a jövő heti B-csoportos finálé megnyerését is, ami az A-csoportba való feljutást és a jövő évi európai olimpiai játékokra való kvalifikációt is jelentené egyben.

Ennek megfelelően az első játéknapon, a ranglistás helyezések alapján a csoport legszerényebb játéktudású együttese, Andorra ellen a magabiztos győzelem reményében lépett homokra a csapat. A Balaton közvetlen partján felépített, impozáns MLSZ Beach Aréna hangulatára nem lehetett panasz, a mieink meccsére szépen megteltek a széksorok, a nézők pedig hálásan fogadták a strandfocira jellemző látványos megoldásokat.

Az első harmadot keretes szerkezetbe foglalta a magyar válogatott, a felvonás legelején Ábel Péter bombázott védhetetlenül a kapuba, megadva a meccs alaphangulatát (1-0), az utolsó másodpercekben pedig kapusunk, Ficsór Dávid lőtt saját kapuja elől az ellenfél hálójába (2-0). A két gól között eltelt tizenegy percben egymást követték a látványos megoldások, köszönhetően elsősorban a magyar válogatott szellemes játékának.

A válogatott ragaszkodott a jól bevált forgatókönyvhöz a második harmad elején, és a kezdés után pár másodperccel máris az andorrai hálóban táncolt a labda, ezúttal Fekete Viktor volt a gólszerző (3-0). A negyedik góllal nem vártuk meg a harmad hajráját, Jaksa Péter a saját kapuja előtt gondolta úgy, hogy érdemes lenne elereszteni egy lövést, és jól tette, mert a labda a bal sarokban kötött ki (4-0).

A befejező harmadra az andorraiak érezték, hogy nem sok reményük maradt a szoros hajrára, de szó sem volt arról, hogy feladták volna a meccset, szimpatikusan küzdöttek a szépítő góljukért, vagy legalább a súlyos vereség elkerüléséért. Mindkét céljukat elérték, a játékrész feléhez közeledve Julia Fernandez pofozta közelről a kapunkba a labdát (4-1), kapusuk pedig bravúrok sorát bemutatva akadályozta meg az újabb magyar gólokat. Andorra így megnyerte az utolsó harmadot, mi pedig három góllal a mérkőzést. Szombaton 19.45-től Anglia ellen folytatja szereplését a csapat Siófokon, vasárnap 17.45-től pedig Csehország lesz az ellenfél.

- Egy ilyen torna első meccse nagyon fontos, mert alapjaiban határozhatja meg egy csapat szereplését - mondta Weisz Tamás a találkozó után. - Számunkra kötelező volt ez a győzelem, és teljesítettük is a célunkat, mégsem vagyok maradéktalanul elégedett, mert a két csapat között nagyobb a különbség annál, mint ami végül a pályán kijött. Az első két harmadban magabiztosak voltunk, de a nagy önbizalom a záró felvonásban átfordult túlzott magabiztossággá, ebben a periódusban nem tetszett a csapat hozzáállása. A folytatásban ennél koncentráltabban kell játszanunk, hiszen az angol és a cseh válogatott is jóval erősebb az andorrainál. Egy lépéssel közelebb kerültünk a kitűzött célunk eléréséhez, de a neheze még csak most következik.

Magyarország-Andorra 4-1 (2-0, 2-0, 0-1)
Magyarország: Ficsór Dávid - Ábel Péter, Jaksa Péter, Sebestyén Norbert, Ughy Márk
Cserék: Berkes László, Simonyi Gábor, Turós Viktor, Fekete Viktor, Szacskó László

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS