Strandlabdarúgás: jönnek a fiatalok!

2014. október. 16., 11:26   |    

Strandlabdarúgás: jönnek a fiatalok!

A sikeres strandfociidény után a válogatott szakmai stábja nagy erőkkel dolgozik azon, hogy a 2015-ös európai olimpiára még erősebb legyen a csapat. Az egyik fő cél a háttérbázisra növelése, ezért a szeptember megrendezett kiválasztót követően megalakult az U21-es válogatott.

A szeptemberi válogatón a diákolimpia, az U19-es bajnokság, valamint az U17-es válogató első négy helyezett csapata vett részt, amelyből összesen 92 játékostz nézett meg a szakmai stáb Telkiben. A első körből 40 játékosra szűkítették a keretet, majd a következő, végső körben 22 játékos maradhatott az U21-es válogatottban. Ennek a 22 labdarúgónak rendezett összetartást a héten a Weisz Tamás vezette szakmai stáb.

Október 29-től, november 5-ig Dubaiban edzőtáborozik az utánpótlás-válogatott kerete, az összetartás során rangos ellenfelekkel mérhetik majd össze erejüket játékosok. November 4-én indul az Interkontinentális Kupa Dubaiban, ezért nem lesz nehéz edzőpartnereket találni, többek között Azerbajdzsán, Oroszország és az Emirátusok is a lehetséges ellenfelek között van, ilyen erősségű csapatok ellen a fiatalok saját bőrükön tapasztalhatják meg, hol tart ma a strandlabdarúgás elitje.

Az U21-es válogatottal folyamatosan szeretne dolgozni a szakmai stáb, a hosszú távú cél a legjobbak gyors beépítése a felnőtt keretbe.

- Elindult egy pozitív folyamat, ezt szeretnénk minél tovább vinni, kihasználva, hogy a szövetség minden lehetőséget megad ahhoz, hogy tovább fejlődjünk és készüljünk. Az utánpótlás-válogatott indítása nagy lehetőség az előrelépésre, külön öröm, hogy az ország minden tájáról, többek között Szegedről, Hódmezővársárhelyről, Siófokról, Bonyhádról, Veszprémből érkeztek játékosok a kiválasztóra, tehát országszerte egyre népszerűbb a szakág. Vannak ügyes fiatal játékosaink, akik képességek alapján a jövőben az A-válogatottban is számításba jöhetnek majd. Fontos, hogy lássák azt, hogy van hova fejlődni, ezért fontos, hogy Dubaiban megnézzék az Interkontinentális Kupa egy mérkőzését és erős, nemzetközileg is jegyzett válogatottakkal játsszanak. Közben szervezési fronton is igyekszünk előrelépni, jövőre ismét Euroliga-tornát szervezhetünk, és dolgozunk azon, hogy 2016-ban Super Finalt rendezhessünk. Természetesen szakmai téren is igyekszünk fejlődni, szeretnénk elérni, hogy az A-válogatott hamarosan kijusson a világbajnokságra. - mondta Izsvák Zsolt, strandlabdarúgás-szakágvezető, aki hozzátette: sportdiplomáciában is egyre feljebb lép a szakág, nemrégiben az orosz szövetséggel kötött megállapodást, miszerint világbajnok válogatottjuk jövőre Telkibe jön edzőtáborozni, és szó van arról is, hogy a jövőben orosz játékosok erősíthetik a magyar bajnokság küzdelmeit.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS