Strandlabdarúgás: olimpiai résztvevő a magyar válogatott

2014. augusztus. 16., 17:04   |    

Strandlabdarúgás: olimpiai résztvevő a magyar válogatott

A török válogatott legyőzésével a magyar strandlabdarúgó-válogatott első helyen végzett a csoportjában a Spanyolországban zajló EBSL-döntőben (Európa legjobb válogatottjai küzdenek itt). Ezzel pedig kiharcolta az indulási jogot a 2015-ben Bakuban rendezendő első Európai Olimpiai Játékokra.

A négynapos torna tétje egyrészt a bakui részvétel volt, másrészt itt dől el, hogy melyik válogatott lesz Európa bajnoka, és itt dől el az is, hogy a B-divízióból melyik válogatott jut az A-divízióba. A magyar válogatott egy hatalmas célt már teljesített, kivívta a bakui indulás jogát, vasárnap pedig Lengyelország ellen azért játszik, hogy bekerüljön Európa 12 legjobb csapata közé.

És hogy mikor kezdődött a szombati meccs? Péntek este. Akkor még lényeges téma volt a csapatban Ughy Márk eléggé véleményes kiállítása, Besenyei Ferenc hiánya (a bajnokság gólkirálya vakbélműtéten esett át egy héttel a torna előtt), valamint az, hogy Weisz Tamást is eltiltották a kispadtól a szombati találkozóra. Ám este egy csapatértekezleten minden átfordult: Ughy Márk, a csapatkapitány, a vezér volt az, aki átbillentette a csapatot az apátián, és elkezdődött egy tudatos motivációs folyamat, aminek egyetlen jellemzője volt: minden a magyar győzelemre játszott. A hiányzók (egyszer volt már ilyen, akkor a csapat nagyon nyert), a szomorkás-esős idő (mi sokszor játszottunk így, a törökök ritkán), a csapatot szállító busz késése (nem baj, addig sem kell a hidegben várakozni a stadionban), nem működik az eredményjelző és az időmérő (nem baj, legalább nem izgulunk az idő miatt), még nem játszott jól a válogatott ezen a tornán (na, majd most)...

És minden így is történt. A válogatott játékosai úgy nyerték meg az eddigi legfontosabb meccset, hogy egyetlen pillanatig nem adtak esélyt az ellenfélnek a győzelemre, egyetlen pillanatra sem lankadt a koncentráció. És közben gyönyörű támadásokat vezettek, látványos gólokat lőttek, a kapusok parádéztak, és a VIP-lelátóról csendben figyelő Weisz Tamás szövetségi edző is elmerenghetett azon: az elmúlt évek rengeteg munkája meghozta az első komoly nemzetközi sikert. És egy vélemény a lelátóról a nemzetközi szövetség egyik vezetőjétől: ezen a tornán még egyetlen mérkőzésen sem látott ilyen erős csapategységet, ilyen hatékony csapatjátékot.

- Azért jöttünk, hogy valami komoly eredmény érjünk el, rengeteget dolgoztunk, rengeteget edzettünk azért, hogy sikeresek lehessünk, azért, hogy elérjük a célunkat - mondta Weisz Tamás a mérkőzés után. - Mondhatom, hogy ma a csapatom tökéletesen játszott, mindenki végig koncentrált volt. Másfél évvel ezelőtt kezdtük el a munkát közösen, őszintén mondom, néhány másodperccel a lefújás előtt könnyezni kezdtem, mert néztem a játékosaimat a magyar válogatott szerelésében, és eszembe jutott, hogy honnan indultunk. Vasárnap még vár ránk a döntő, úgyhogy a meccs után az öltözőben pici ünneplés után már erre a meccsre koncentráltunk. Nos, ez a csapat egy célt elért, de egy másik még előtte van: vasárnap délután az A-csoportba jutásért játszik a lengyel válogatott ellen. Még egy győzelem kell a győzelemhez.

Magyarország-Törökország 6-2 (0-0, 2-1, 4-1)
MAGYARORSZÁG: Ficsór (Szacskó) – Sebestyén, Ábel, Jaksa, Turós, Fekete, Simonyi, Berkes, Badalik.
Szövetségi kapitány: Weisz Tamás
Gólszerzők: Fekete (3), Ábel, Badalik, Turós


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS