Strandlabdarúgás: Siófokon rendezik az első magyar-brazilt

2015. július. 02., 10:16   |    

Strandlabdarúgás: Siófokon rendezik az első magyar-brazilt

Különleges mérkőzéseket rendez az MLSZ strandlabdarúgó szakága a siófoki MLSZ Beach Arénában július 3-án 20 órakor és 4-én 21 órakor: első alkalommal játszik Magyarországon a sportág alapító nemzete, a 13-szoros világbajnok brazil válogatott.

Hatalmas megtiszteltetés ez, hiszen míg a magyar válogatott 2014-ben lépett fel Európa legjobbjai közé (bejutva a 12 csapatos A-divízióba), addig a brazilok mindig a szűk világelit tagjai voltak, a sportág legelőkelőbb kasztjának elsőszámú képviselői. A siófoki mérkőzések ráadásul rendkívül fontos időszakban lesznek. Egyrészt azon a hétvégén kezdődik az MLSZ Strandlabdarúgó Bajnoksága, amely (a tavalyi 8 csapattal szemben) idén már 10 résztvevővel zajlik majd. A braziloknak pedig azért fontos ez az időszak, mert július 9-én kezdődik Portugáliában a világbajnokság, és a brazilok Siófokról utaznak a vb-re.

A sportág Brazíliában született, a válogatott eddig 13-szor lett világbajnok, jelenleg 2. a világranglistán az aktuális világ- és Európa-bajnok Oroszország mögött (Magyarország a 21. helyen áll a rangsorban).

A küldöttség, amelyben 12 játékos kapott helyet, július 1-én érkezett meg a Balatonhoz. A brazil válogatottban mindig művészek játszottak, a labda művészei, a sportág varázslói, akik számára a látványosság maga a sport. Alexandre Soares szövetségi kapitány ezzel együtt a vb-felkészülés jegyében állította össze a keret programját, így a július 3-i meccset megelőzően minden nap kétszer edzettek a dél-amerikai játékosok.

A siófoki MLSZ Beach Aréna a siófoki Nagy Strandon található, befogadóképessége 1500 fő. A belépés a július 3-i és 4-i mérkőzésre a strand nyitva tartás szerinti jegyáraival lesz megtekinthető.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS