Strandlabdarúgás: tart a válogatott lendülete

2014. szeptember. 01., 17:42   |    

Strandlabdarúgás: tart a válogatott lendülete

Különleges időszakot él a magyar strandlabdarúgó-válogatott, története legfényesebb időszakát. A különböző tornákon egyre jelentősebb eredményeket elérő csapat újabb nagyszerű eseményen van túl – mi sem természetes, megint egy remek eredménnyel.

A magyar válogatottat a nemzetközi szövetség hívta meg egy „extra” tornára Bakuba. Azerbajdzsán fővárosa különleges helyszín a strandlabdarúgás számára, itt rendezi ugyanis az Európai Olimpiai Bizottság 2015-ben az első Európai Olimpiai Játékokat, amelynek egyik versenye éppen a strandlabdarúgás lesz (két héttel ezelőtt a magyar válogatott kvalifikálta magát a bakui torna 8 indulója közé). Picit olyan volt ez a torna, mint a nagypályás futballban a Konföderációs Kupa, amelyet egy évvel a vb-k előtt rendeznek a vb-nek otthont adó városokban egyfajta főpróbaképpen. Nos, a bakui „főpróbán” a magyarok mellett ott volt a világ- és Európa-bajnok orosz, a vb- és Eb-ezüstérmes spanyol válogatott, a világranglistán az első tízben található svájci csapat, szóval komoly mezőnyt választott a nemzetközi szövetség.

A magyar válogatottat az orosz és a spanyol együttessel sorsolták össze, csoda lett volna így a döntőbe jutás. Csakhogy a magyarok sokat tettek a csodáért. Mindkét sztárcsapattal roppant szoros meccset játszott Weisz Tamás válogatottja, a 4-3-as és a 6-4-es vereség sok tapasztalatot és sok biztató mozzanatot hozott. Az 5. helyért végül a házigazda Azerbajdzsánnal játszott a csapatunk, és büntetőkkel sikerült nyerni.

S hogy megint ne maradjunk nagy nemzetközi siker nélkül: a torna legjobb kapusának a magyar csapat játékosát, Ficsór Dávidot választották, és teljesítményét olyan jelzőkkel méltatták, mint briliáns, fantasztikus, példátlan...

A tornára egyébként ellátogatott az azeriek sportért, így a 2015-ös rendezvényért felelős minisztere is, aki kijelentette: az Európai Olimpiai Játékok egyik legjelentősebb versenye minden bizonnyal a strandlabdarúgók tornája lesz.

A játékosok csak néhány napot pihenhetnek, mert szeptember 4-étől már a vb-selejtezők kezdődnek Olaszországban, és biztos, hogy Jesolóba sem csak az egyébként roppant népszerű tengerpart látványa miatt utazik a magyar strandlabdarúgó-válogatott.

EURO BEACH SOCCER CUP BAKU 2014
Spanyolország-Magyarország 6-4
Gólszerzők: Fekete (2), Simonyi, Sebestyén

Oroszország-Magyarország 4-3
Gólszerzők: Ábel (2), Simonyi

Magyarország-Azerbajdzsán 2-2 (büntetőkkel 3-2) Gólszerző: Simonyi (2)

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC
Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS