Strandlabdarúgás: Ukrajna is jobban bírta a végét

2015. június. 27., 14:54   |    

Strandlabdarúgás: Ukrajna is jobban bírta a végét

A magyar strandlabdarúgó-válogatott a bakui Európa Játékokon lejátszotta első mérkőzését az 5-8. helyért zajló helyosztókon.

A magyar válogatott a csoportmérkőzéseken helytállt ugyan a világ legjobbjai közé tartozó ellenfelekkel szemben, de az oroszok, a spanyolok és az olaszok is maguk javára fordították a találkozót az utolsó harmadban. A negyedik mérkőzést az ukránokkal játszotta le Weisz Tamás együttese, a találkozó már az 5-8. helyért zajló helyosztó első összecsapása volt.

Az első harmad elején a magyar válogatott szerzett vezetést, Szacskó kidobásából Ughy csúsztatta a kapus mellett az ukránok hálójába a labdát (0-1). Nem sokkal később Ughy egy ütközést követően megsérült, sántikálva jött le a homokról. A folytatásban kiegyenlített volt a mérkőzés, mindkét oldalon helyzetekkel. Szűk 3 perccel a harmad vége előtt Berkes bombázott szabadrúgásból a léc alá (0-2), de az ukránok Illicsov révén még a játékrész vége előtt szépítettek (1-2). A második harmad ukrán helyzetekkel kezdődött, Ficsór több védést is bemutatott. Öt perccel a játékrész vége előtt góllá érett az ukrán fölény, Borsuknak sikerült egyenlítenie.

IMG_7114|

A záró harmadra Ughy Márk visszatért a homokra, egyből egy látványos ollózással kezdett, amit nagy nehezen védett a kapus. A mérkőzés vége egyértelműen az ukránoké volt, Illicsov majd Borsuk is megszerezte második gólját, így alakult ki a 4-2-es végeredmény.

- A csoportban három nap alatt három komoly mérkőzést játszottunk, ez mentálisan érezhetően leterhelte a társaságot - nyilatkozta a mérkőzés után Weisz Tamás szövetségi edző. - Végig koncentráltan, motiváltan játszottunk ezeken a mérkőzéseken, mégis pont nélkül zártunk, talán ezért is szerettük volna most nagyon bebizonyítani, hogy jobbak vagyunk annál, mint amit az eredmények mutatnak. Ez eleinte sikerült, az első harmadban jól játszottunk, de Ughy sérülése után változtatni kellett a sorokon, visszaestünk koncentrációban és teljesítményben is. A vereségek ellenére megmutattuk, hogy minden szempontból a kontinens legjobbjai közé tartozunk, de az is látszik, hogy a meccsrutin még hiányzik a csapatból, jó pár hasonló színvonalú meccsre van szükség, hogy ezt megszerezzük. A teljesítményünk alapján optimista vagyok a jövőt illetően, és bízom abban, hogy az utolsó bakui mérkőzésen már a győzelem sem marad el.

Ukrajna-Magyarország 4-2 (1-2, 1-0, 2-0)
Vezette: Prokharau, Benchabane, Pereira.
Ukrajna: Sydorenko - Borsuk, Medved, Budzko, Illichov. Cserék: Panteleichuk, Borsuk, Pachev, Zborovskyi, Korniichuk, Hladchenko, Andrieiev.
Magyarország: Szacskó - Szentes-Bíró, Ughy, Simonyi, Sebestyén. Cserék: Badalik, Fekete, Besenyei, Ficsór, Berkes, Túrós, Ábel.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS