Supka Attila a Péccsel tér vissza Kispestre

2012. október. 05., 10:21   |    

Supka Attila a Péccsel tér vissza Kispestre

A tizedik fordulót rendezik a hétvégén az OTP Bank Ligában. A sor a Bp. Honvéd pécsiek elleni találkozójával kezdődik, Supka Attila korábbi csapata ellen mérkőzik majd.

 

BUDAPEST HONVÉD–PMFC-MATIAS
(Október 5., 17.00 óra)

A 4. helyen álló kispesti csapat az ötödik mérkőzését játssza a bajnoki idényben a Bozsik-stadionban. A mérlege két győzelem, egy döntetlen és egy vereség. Marco Rossi együttese az elmúlt hetekben gólokban gazdag mérkőzéseket játszik, a legutóbbi négy fordulóban 8 gólt szerzett, s tizenegyet kapott. Kemenes Szabolcs visszatérése sem javított a védekezésen, vele is két meccsen öt kapott gól a mérleg. A legjobb formában lévő támadó Délczeg Gergely, aki a legutóbbi két találkozón, illetve az idényben öt bajnokin szerzett gólt. A kispestiekhez visszatért a szenegáli Dieng Cheik Abass, aki az előző tíz hónapot Vietnamban töltötte. A pécsiek a 11. helyen állnak, mindössze két győzelemmel. Ugyanakkor mind a két hárompontos meccsük idegenbeli volt, Pakson és Pápán nyertek, most (Kis)Pestre utaznak. A piros-feketék augusztus 18. óta minden mérkőzésükön kaptak gólt. Edzőjük, Supka Attila az előző idényben még a Bp. Honvédot irányította, s több játékost vitt magával Pécsre. Ketten, Jean-Baptiste Akassou és Horváth Adrián alapemberek új csapatában. A két csapat egymás elleni kispesti mérlege az utóbbi években vendégfölényt mutat, a Bp. Honvéd 2005. március 16. óta nyeretlen a pécsiek ellen.

MTK BUDAPEST–DIÓSGYŐRI VTK
(Október 5., 19.00 óra)

A harmadik helyezett MTK az elmúlt két fordulóban csak egy pontot szerzett, Szombathelyen kikapott 3-0-ra, majd a Siófok ellen csak 1-1-re végzett a Hidegkuti Stadionban. Ez utóbbi a kék-fehérek második hazai döntetlenje volt a bajnoki idényben, három megnyert mérkőzés mellett. Augusztus 24. óta hat gólt szerzett Garami József együttese, de csak két játékos, Kanta József és Tischler Patrik révén. A keretből Balajti Ádám a pénteki ellenfél, a Diósgyőr színeiben mutatkozott be az NB I-ben. A 6. helyezett DVTK idegenben még nyeretlen a bajnoki szezonban, sőt a legutóbbi három vendégként játszott meccsén még gólt sem szerzett. (Igaz, a Haladás és a Videoton ellen nem is kapott, s így pontot szerzett.) Általában hadilábon áll a – régi titulussal – egykori „vasgyári” együttes a góllövéssel, szeptemberben és október eddigi napjaiban Bacsa Patrik a Paksnak lőtt győztes találata az egyetlen bajnoki gólja. A keretéből ketten, Gosztonyi András és a legutóbbi fordulóban kiállított Vági András az MTK nevelései. Sisa Tibor, a csapat edzője (még az ifjúsági válogatott szövetségi kapitányaként) rengeteg MTK-s játékossal dolgozott együtt, legsikeresebb korosztályának játékosai közül Nikházi Márk most is a kék-fehérek futballistája. Az utóbbi három esztendőben a két csapat egymás elleni mérkőzései elsöprő MTK-fölényt hoztak.

 

 


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS