Svéd, ír és finn ellenfelek az Európa-ligában

2020. augusztus. 10., 13:44   |    

Svéd, ír és finn ellenfelek az Európa-ligában

Elkészült az Európa-liga első selejtezőkörének párosítása. Kiderült az is, hogy mely csapat lehet a Ferencváros ellenfele a BL-selejtező második fordulójában.

A nemzetközi porondon története során első alkalommal szereplő Puskás Akadémia a svéd Hammarby otthonában játszik az Európa-liga első selejtezőkörében, a Magyar Kupa győztese, a Budapest Honvéd a finn FC Inter Turkut, míg a bajnoki ezüstérmes a MOL Fehérvár FC az ír Bohemian FC-t fogadja augusztus 27-én.

A Puskás Akadémiát vendégül látó Hammarby tavaly mindössze egy ponttal maradt le a bajnok Djurgarden mögött, míg a jelenleg futó bajnokságban 14 forduló után 20 ponttal a hatodik helyen áll. A Honvéddel mérkőző Inter Turku vezeti jelenleg a finn bajnokságot (9 forduló után 19 ponttal), míg tavaly ezüstérmes lett a Veikkausliigában, noha sokáig élen állt a tabellán. A MOL Fehérvár FC riválisa, az ír Bohemians tavaly a harmadik helyen zárta hazája bajnokságát, jelenleg pedig 7 forduló után 15 ponttal a második helyet foglalja el a tabellán.

A mai sorsoláson az is kiderült, hogy amennyiben a Ferencváros továbbjut a svéd Djurgarden elleni Bajnokok Ligája-selejtezőből, akkor a skót Celtic vagy az izlandi Reykjavik lesz az ellenfele a második körben, méghozzá idegenben.

 


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS