Szabadon igazolhatók a Vác labdarúgói

2013. április. 10., 16:55   |    

Szabadon igazolhatók a Vác labdarúgói

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága keddi ülésén kizárta a Dunakanyar-Vác Labdarúgó Kft. sportszervezetét az NB II-es felnőtt férfi bajnokságból, mivel három bajnoki mérkőzésre nem állt ki a csapat. A versenyszabályzat úgy rendelkezik, hogy ha egy sportszervezet egy bajnoki évben három mérkőzésre nem áll ki, ki kell zárni a bajnokságból. A Vác labdarúgócsapata a Kazincbarcika, a Szeged, és a DVSC-DEAC ellen nem állt ki, így az objektív és automatikus kizárási feltétel megvalósult.

Megjegyzendő, hogy korábban a Magyar Kupában két mérkőzésére sem állt ki a klub, amely önmagában nem jelentett kizárási okot a bajnokságból, ám fegyelmi eljárást, és az ellenfél (Videoton FC) automatikus továbbjutását vonta maga után.

A Dunakanyar-Vác Labdarúgó Kft. a FEB határozatával szembeni fellebbezés jogáról lemondott, így az jogerős, és a játékosok szabadon igazolhatóvá váltak. A versenyszabályzat értelmében a klub a 2013/14es bajnoki évben két osztállyal alacsonyabban, azaz a megyei I osztályban rendelkezik indulási joggal.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS