Szakonyi újabb mesterhármasával nyert a Viktória

2014. december. 01., 23:48   |    

Szakonyi újabb mesterhármasával nyert a Viktória

A Jet-Sol Liga utolsó 2014-es fordulójában mind a négy pályán vendéggyőzelem született, valamennyi helyszínen az előzetesen esélyesebbnek tippelt, a tabellán előrébb álló csapat győzött – ennek ellenére sem mondhatjuk, hogy izgalom mentesen zajlott a 11. forduló.

A nem is annyira titokban, még mindig a felsőházi rájátszásban reménykedő 1. FC Feminából számos kulcsjátékos (Szeitl, Kanta, Balogh Henrietta, Hegyi, Zólyomi) hiányzott, a rákospalotaiak azonban így is rá tudtak ijeszteni a listavezető MTK-ra. A 9. percben, Bernhardt Barbara egy szöglet nyomán bevette az őszi bajnokikon mindössze harmadszor kapituláló Szőcs Réka hálóját. A kissé álmosan kezdő MTK azonnal felébredt, és gyors válasszal jelezte nemtetszését: mindössze két perccel az oroszlán bajuszának meghúzkodása után, Nagy Lilla kapu elé ívelt szabadrúgását Demeter Réka stukkolta Molnár Eszter hálójába. Sőt, még az első negyedóra végét se jelezte a Budai II Stadion eredményjelzője, amikor már az MTK vezetett: Palkovics Nóra ugratta ki a védők mögé lépő Diószegi Fannit, aki önzetlenül Nagy Lilla elé tálalt, ő pedig a hálóba passzolta a bajnokcsapat vezetőgólját. Vezetése birtokában az MTK fölényben futballozott, sorra dolgozta (és hagyta) ki helyzeteit, mígnem a hajrához érve, a 79. percben, Kaján Zsanett látványos emeléssel állította be a 3-1-es végeredményt. Az MTK Hungária ezzel hibátlan mérleggel, tizenegy mérkőzésen tizenegy győzelemmel, valamint imponáló, 38-3-as gólkülönbséggel várhatja a tavaszi folytatást.

A kék-fehéreket kitartóan üldöző Ferencváros is győzött, de Dörnyei Balázs csapata nem nyújtott ilyen meggyőző teljesítményt az UTE ellen. A két csapat szeptemberi találkozóját 9-0-ra nyerte a Ferencváros, de a vendégeket óvatosságra inthette, hogy az Újpest eddig szerzett mind az öt pontját otthon, a Bánka Kristóf Sportközpontban gyűjtötte, egy győzelemmel és két döntetlennel. A lila-fehérek ezúttal is szervezetten, lelkesen játszottak a Fiumei utcai műfüvön, és 60 percen keresztül meg tudták óvni kapujukat a góltól. Akkor viszont a góllövőlista második helyén álló Mosdóczi Evelin Bognár Enikő passzát értékesítve eldöntötte a meccset – az Újpestnek voltak ugyan lehetőségei az utolsó félórában is, de támadói ziccerig, pláne gólig, nem jutottak el.

A Dorogi Diófa a tabella negyedik helyén, az Astrától mindössze egy pontra lemaradva fogadta közvetlen vetélytársát, ám a találkozó tétje mégsem az volt, hogy meg tudja-e előzni a tavalyi ezüstérmest. Szabados György csapata győzelemmel, sőt a papírforma alapján a döntetlennel is megismételhette volna a Hegyvidék SE két évvel ezelőtti, illetve a Ferencváros tavalyi bravúrját, az újoncként megszerzett felsőházi tagságot. A piros-feketéknek erre továbbra is jó esélye van, de az ünneplésre márciusig bizonyosan várni kell, mert az Astra Hungary FC mindhárom pontot hazavitte Dorogról. A találkozó 20. percében Godvár Katalin talált Farkas Katalin hálójába – mint kiderült, ezzel el is döntötte a meccset, mert a hazai csapat a lehetőségei közül egyet sem tudott gólra válni. Nem így Telek-Sümegi Éva, aki a lefújás előtti pillanatokban megduplázta különbséget.

A Viktória-Trend Optika FC az edzőváltás óta játszott három meccséből kettőt megnyert, a “kakukktojás” az MTK elleni hazai vereség. Bánfalvi Attila csapata 4-0-ra győzött Szegeden, de vakvágányon jár, aki csak az eredményt látva igyekszik kitalálni a meccs dramaturgiáját. A szombathelyieknek az első félidőben is volt már ziccere, sőt Széles Viktória góljának köszönhetően előnnyel is fordult a vendégcsapat – de az első negyvenöt percet “pontozással” a SZAK nyerte meg, a Boszorkányoknak volt több helyzete, és csak Földes Fanni bravúrjain, a támadók dekoncentráltságán, no meg a szerencsén múlt, hogy a sereghajtó nem szerzett több gólos előnyt. A második félidőre viszont nagyot változott a játék képe, a Viktória gyors csatárpárosa jó, és főként eredményes játékát kihasználva egykapuzott. Szakonyi Emese, a szombathelyiek 16 esztendős csatára csakúgy, mint két hete a Femina ellen, mesterhármast szerzett – a magára találó szombathelyi csapat végül ilyen különbséggel is megérdemelten győzött.

Jet-Sol Liga, 11. forduló:

Dorogi Diófa – Astra Hungary FC 0-2
1. FC Femina – MTK Hungária 1-3
Újpesti TE – Ferencváros 0-1
Szegedi AK Boszorkányok – Viktória Trend Optika FC 0-4

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS