Szalai Ádám a Schalkéhoz szerződött

2013. június. 27., 12:32   |    

Szalai Ádám a Schalkéhoz szerződött

A magyar válogatott csatára négy évre szóló szerződést írt alá a gelsenkircheni klubhoz.

A Bundesliga 2012/13-as idényében negyedik helyen végző, a következő szezonban a Bajnokok Ligájában induló Schalke 04 bejelentette, hogy négy évre szóló szerződést kötött Szalai Ádámmal, a magyar válogatott 25 éves támadójával. Szalai az elmúlt három szezont a Mainz együttesénél töltötte, ahol 64 mérkőzésen 20 gólt szerzett. A Schalke a csatár harmadik németországi klubja, profi pályafutása elején a Stuttgartban szerepelt, mielőtt 2007-ben a Real Madrid B csapatához igazolt.

Horst Heldt, a Schalke általános igazgatója a bejelentés után elmondta: Szalai a holland Klaas-Jan Huntelaar riválisa lesz az ék pozíciójára.

- Ádám mentálisan nagyon erős, akaratos, sikerre éhes és gólerős játékos. Az előző szezonban az volt a legfőbb hiányosságunk, hogy nem volt megfelelő pótlásunk a sérült Huntelaar helyére. Szalaival orvosoltuk ezt a problémát, és az is nagyon fontos, hogy Huntelaarnak akkor is meg kelljen küzdenie a csapatba kerülésért, ha teljesen egészséges - mondta Heldt az igazolásról.

Szalai Ádám a második válogatott labdarúgó, aki az átigazolási időszakban klubot váltott, korábban Varga József szerződött kölcsönben, egy évre az angol másodosztályú Middlesbrough-hoz.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS