Szalai Ádám: Az unokáimnak is mesélni fogom

2019. november. 15., 22:29   |    

Szalai Ádám: Az unokáimnak is mesélni fogom

Szoboszlai Dominik szerint a magyar válogatott csapatként erős, erre kell építeni; Dzszudzsák Balázs a csapat nevében köszönte a fantasztikus szurkolást - a játékosok értékeltek a stadionavató után.

Játszottam a régi Puskásban, ezért érzelmileg hatott rám is ez a találkozó. Azonban sokkal fontosabb most a keddi Eb-selejtezőn elérni, hogy jövőre itthon Európa-bajnokságon szerepeljünk. Ízelítőt kaptunk, hogy a magyar emberek mennyire ki vannak éhezve a jó focira és hogy a magyar válogatottnak szurkoljanak, nekünk pedig kötelességünk, hogy eleget tegyünk nekik – nyilatkozta Szalai Ádám a találkozót követően. – Kikaptunk Uruguaytól, ez akkor is vereség, ha a világranglista ötödik helyezett csapat elleni is. Végre betaláltam, ez viszont jót tett a lelkemnek a walesi meccs előtt. Mikor később, hatvan-hetvenévesen elsétálok a Puskás Aréna előtt, az unokáimnak mondhatom majd, hogy én lőttem itt az első magyar gólt. De hónapok óta az jár a fejemben, miként érhetnénk el, hogy talán többet, akár az Eb-ről is mesélhessek az unokáimnak.

Dzsudzsák Balázs úgy fogalmazott, megtiszteltetés volt számára a kezdő tizenegy tagjának lenni a megnyitón. A csapatkapitány szerint minden társa életében nyomot hagy ez a találkozó.

Ez egy olyan út kezdete, amin már minden adott ahhoz, hogy történelmet írhasson a válogatott. Kicsit nehezen indult a találkozó, hiszen kaptunk két gólt. Szerencsére jól reagáltunk rá, ehhez az is kellett, hogy nagyon pozitív energiákat kaptunk a szurkolóktól, és egy szép támadás végén betaláltunk. Voltak még lehetőségeink, de olyan helyzetek is, amik elfogadhatatlanok, kedden pláne azok lennének. Ezeket mindenképp át kell beszélnünk és le kell gyakorolnunk. Támadásban hinnünk kell benne, hogy gólt tudunk szerezni, hiszen egy nagyon jó csapat ellen ma is sikerült. Ezt a hangulatot egyelőre nem is tudom szavakkal illetni, köszönjük szépen mindenkinek, aki kijött, biztatott minket és mellettünk állt.

Szoboszlai Dominik hasonlóan nyilatkozott a Puskás Arénáról: tökéletes volt a pálya, tökéletes volt a hangulat – mondta.

Ebből a meccsből tanulnunk kell, például, hogy amit megbeszélünk a kezdés előtt, azt be is tartsuk. Jobban kell akarni kedden és nem lehet kifogás, hogy idegenben szerepelünk, vagy hogy náluk játszik egy Bale, egy Ramsey. A félidőben volt kicsit feszültebb a hangulat, ami 2–1-nél normális, de ezt is megbeszéltük. Az a lényeg, hogy kedden kihozzuk magunkból a legtöbbet. Egy csapat vagyunk, csapatként vagyunk erősek. Nincsenek világsztárjaink mint Uruguaynak vagy Walesnek, de csapatként meg tudtuk verni már Walest és Horvátországot is.


Címkék:

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS