Számított a Ligakupa-győzelemre a DVTK

2014. május. 14., 15:33   |    

Számított a Ligakupa-győzelemre a DVTK

Kedden este Diósgyőrben rendezték a 2013/14-es szezon Ligakupa döntőjét, melyen a DVTK 2-1-re legyőzte a Videoton FC csapatát.

A DVTK a keddi döntőben 2-1-re legyőzte a Videoton FC-t, ezzel története során első alkalommal hódította el a Ligakupa győztesének járó trófeát.

A diósgyőriek válogatott játékosa, Elek Ákos elismerte, hogy a második játékrészben helyenként komoly mezőnyfölényben játszott a Vidi, de a korábbi fehérvári középpályás egy pillanatig sem érezte úgy a pályán, hogy csapata elveszítheti a finálét.

- Már harmadszorra sikerült ebben a szezonban legyőznünk a Vidit, így nagyképűség nélkül mondhatom, hogy számítottunk erre az eredményre. Belülről azt éreztem, hogy bár többet volt a labda a Vidinél, mi jobban bántunk a lehetőségeinkkel. Nem éreztem, hogy elveszíthetjük a döntőt, annak ellenére, hogy végig nyomott a Vidi, és próbálta irányítani a játékot. Nagy lendületet adott a csapatnak a jó kezdés, a második gól után bíztam benne, hogy a félidőben kétgólos előnnyel mehetünk az öltözőbe, és akkor nagy baj már nem történhet a végéig. Ez végül bejött, még ha voltak hibáink, a szögletek és oldalszabadrúgások utáni szituációknál például nem voltunk kellően magabiztosak. Lehetett érezni, hogy a szurkolók ki vannak éhezve a sikerre, így fantasztikus ünnepléssel zárult az összecsapás, óriási élmény volt hazai pályán megnyerni a Ligakupát – mondta Elek Ákos az mlsz.hu-nak.

Juhász Roland, a Videoton FC és a válogatott belső védője szerint jobban játszott a Vidi, mégis veszített.

- A mutatott játék szempontjából pozitívan tekinthetünk vissza a mérkőzésre, a szurkolóknak is köszönhetően jó hangulatban telt a mérkőzés. Sok helyzetet alakítottunk ki, úgy gondolom, jobbak is voltunk ellenfelünknél, azonban a hamar bekapott gólok, a sikertelen befejezéseink, valamint néhány játékvezetői döntés nagyban befolyásolta a mérkőzést. Most már csak a bajnokságra szeretnénk koncentrálni, bízunk benne, hogy jó eredményt érünk majd el a szezon további mérkőzésein, és meglesz a harmadik hely az utolsó forduló végén – mondta Juhász Roland.



Bacsa Patrik a Ligakupa-döntő nagyszerű atmoszféráját emelte ki, mint a siker egyik kulcsát, a támadó szerint a csapat a közönség segítségével vészelte át a nehezebb pillanatokat a második félidőben.

- Sikerült hamar két gólt szereznünk, ez nagy lökést adott a csapatnak. Hozzájárult a sikerünkhöz az is, hogy a szurkolóink nagyszerű hangulatot teremtettek a döntőn. Sajnos nem tudtuk lehozni kapott gól nélkül a meccset, a vége rendkívül szoros lett, de sikerült átvészelnünk a nehezebb időszakokat és megnyernünk a kupát. Örülök, hogy végig jól ment a játék a Ligakupában, sikerült sok gólt szereznem, még jobban örülnék, ha a bajnokságban is hasonlóan teljesítene a csapat. Nagyszerű volt a hangulat, nagy élmény volt a közönséggel ünnepelni a mérkőzés után. A következő lépés a Magyar Kupa elhódítása, bízom benne, hogy két trófeával zárjuk az idényt - mondta Bacsa Patrik az mlsz.hu-nak.

Ligakupa-döntő
Diósgyőri VTK–Videoton FC 2–1
Diósgyőr, DVTK-stadion, 7000 néző. V: Andó-Szabó
DVTK: Rados – Vadász, William Alves, Debreceni, Husic – Gosztonyi (Batioja, 79.), Kádár (Grumics, a szünetben), Elek Á., Kosztics – Futács, Bacsa (Barczi, 90.). Vezetőedző: Tomiszlav Szivics

VIDEOTON: Calatayud – Vinícius, Caneira (Nildo Petrolina, a szünetben), Juhász, Stopira – Oliveira, Sándor Gy., V. Gomes, Álvarez (Haraszti, 72.) – Zé Luís, Nikolics N. Vezetőedző: José Gomes

Gólszerzők: Kosztics (8.), Futács (12.), illetve Juhász (69.)

[galleryRel id="66506|Ligakupa-döntő]

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS