Szarvas-Lipót az Amatőr Kupa döntőjében

2019. május. 15., 19:16   |    

Szarvas-Lipót az Amatőr Kupa döntőjében

Május 16-án, csütörtökön a Hidegkuti Nándor Stadionban, a Förch Női Magyar Kupa döntője előtt rendezik meg a férfi Amatőr Kupa-döntőt.

Az Amatőr Kupa-döntőt hagyományosan a Magyar Kupában legtovább jutó amatőrcsapatok, vagyis manapság a megye I-es vagy annál alacsonyabb szinten szereplő együttesek vívják. A mostani idényben a 7. fordulóig jutottak el a legjobban szereplő megyei gárdák a Magyar Kupában, közülük a speciális szabályok alkalmazásával a Lipóti Pékség és a Szarvasi FC (a 6. forduló után a nagyobb osztálykülönbségű ellenféllel szemben továbbjutó csapat) játszhatja az Amatőr Kupa fináléját. 

Az Amatőr Kupa 1964-ben Szabad Föld Kupa néven indult útjára, hogy az M(N)K-ban való minél jobb szereplésre biztassák a kiscsapatokat. A mérkőzést ugyanis hagyományosan az országos kupasorozatban a legtovább jutó két amatőr csapat játszhatja, általában a kupadöntő előmeccseként. A magyar kezdeményezés nyomán Csehszlovákiában, az NDK-ban és Lengyelországban, majd Romániában, Hollandiában és Dániában is elkezdtek rendezni ilyen mérkőzéseket.

A lipótiak a Kecskemét legyőzésével jutottak el a 7. fordulóig, ahol nagy csatában maradtak alul az Ajkával szemben (2-3), míg a Szarvas a DEAC legyőzését követően játszhatott a Haladással, de a szombathelyiek érvényesítették nagyobb tudásukat (1-3). 

A Szarvas a negyedik helyen áll a békési megye I-es bajnokság felsőházi rájátszásában, míg a lipótiak már megnyerték a Győr-Moson-Sopron megyei I. osztályt, eddigi 27 bajnokijuk közül csak egyen veszítettek pontokat. A finálé győztese 2 millió forint díjazásban részesül, míg a második helyezett 1 millió forintot kap.

A lipóti és a szarvasi csapat május 16-án, 16.30-kor mérkőzik meg egymással. A találkozót követően, 20 órától rendezik meg a Női Magyar Kupa döntőjét. A mérkőzésekre ingyenes a belépés.


Címkék:

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS