Százéves a Magyar Kupa-döntő - sikeredzők egymás ellen I.

2010. május. 22., 18:18   |    

Százéves a Magyar Kupa-döntő - sikeredzők egymás ellen I.

Május 26-án, a Puskás Ferenc Stadionban rendezik meg a Magyar Kupa döntőjét, a fináléban a DVSC-TEVA és a ZTE FC csapatai mérkőznek meg egymással. A sorozat történetének első fináléját 1910-ben rendezték meg, vagyis idén százéves a kupadöntő. A találkozót felvezető sorozatunk következő részekeiben a két vezetőedző eddigi pályafutására tekintünk vissza.

A két vezetőedzőben, Csank Jánosban és Herczeg Andrásban közös, hogy mindketten nyertek már Magyar Kupát és bajnoki címet is. A ZTE-t irányító Csank János futballistaként az Ózdi Kohászban, a Debreceni USE-ben és az Egri Dózsában játszott kapusként, majd 1983-ban kezdte az edzősködést az Eger együttesében. Sikeres szezonok (egy másodosztályú arany- és egy másodosztályú ezüstérem) után szerződött Békéscsabára, ahol szintén három évet töltött el, és megszerezte első trófeáját is, 1988-ban az Előre irányításával elhódította a Magyar Kupát, úgy, hogy a döntőben az esélyesebb Budapesti Honvédot győzte le 3-2-re a csapat. Ezt követően a váci sikerévek következtek, irányításával a csapat háromszor is bejutott a kupadöntőbe, igaz, mindháromszor vereséget szenvedett: 1991-ben és 1995-ben a Ferencvárostól, 1992-ben az Újpesttől. A bajnokságban azonban sikerült a csúcsra érnie a váciakkal, az 1992-es és 1993-as ezüst után 1994-ben aranyérmes lett az együttes.

A Vácról való távozása után a görög Prodeftiki edzője lett, majd 1996-tól két évig a magyar válogatott szövetségi kapitányaként dolgozott tovább. Ezt követően a Vác, a Videoton, a Ferencváros, a Siófok, a Sopron, a Győri ETO, a DVTK együtteseit is irányította, a Fradival 2001-ben megszerezte második bajnoki címét. 2008-ban szerződött Zalaegerszegre, ahol a klub fennállásának első kupaaranyát szerezheti meg szerdán, ő maga pedig 22 év után érhet ismét a csúcsra ebben a sorozatban.

Jegyárusítás a Magyar Kupa döntőjére

A Puskás Ferenc Stadionban május 26-án, 19 órakor kezdődő DVSC-TEVA - ZTE FC mérkőzés belépői 1000 és 1500 forintos áron vásárolhatók meg a döntőben résztvevő kluboknál, valamint Budapesten az IBUSZ Sportirodában (Budapest VI., Oktogon 3.).


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS