Százéves a Magyar Kupa-döntő - sikeredzők egymás ellen II.

2010. május. 23., 13:12   |    

Százéves a Magyar Kupa-döntő - sikeredzők egymás ellen II.

Május 26-án, a Puskás Ferenc Stadionban rendezik meg a Magyar Kupa döntőjét, a fináléban a DVSC-TEVA és a ZTE FC csapatai mérkőznek meg egymással. A sorozat történetének első fináléját 1910-ben rendezték meg, vagyis idén százéves a kupadöntő. A találkozót felvezető sorozatunk következő részekeiben a két vezetőedző eddigi pályafutására tekintünk vissza.

A két vezetőedzőben, Csank Jánosban és Herczeg Andrásban közös, hogy mindketten nyertek már Magyar Kupát és bajnoki címet is. Herczeg András szinte teljes pályafutása a Debrecenhez kötődik: labdarúgóként öt évig játszott a Debreceni VSC-ben, majd 1994-től Garamvölgyi Lajospályaedzője lett a klubnál. Ezt a posztját Dunai Antal mellett is megtartotta, később a DVSC utánpótláscsapatának volt a szakvezetője. 2004-től Supka Attila mellett újra pályaedzőként tevékenykedett, és ebben a minőségében nyerte első bajnoki címeit az együttessel. Miroslav Beranek távozása után, 2007-ben klubmenedzserré nevezték ki a csapatnál, az azóta eltelt három évben egy alkalommal Magyar Kupát (2008), kétszer pedig bajnokságot (2009, 2010) nyert vezetésével az együttes.

Jegyárusítás a Magyar Kupa döntőjére

A Puskás Ferenc Stadionban május 26-án, 19 órakor kezdődő DVSC-TEVA - ZTE FC mérkőzés belépői 1000 és 1500 forintos áron vásárolhatók meg a döntőben résztvevő kluboknál, valamint Budapesten az IBUSZ Sportirodában (Budapest VI., Oktogon 3.).


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS