Százéves a Magyar Kupa-döntő - út a döntőig I.

2010. május. 18., 17:04   |    

Százéves a Magyar Kupa-döntő - út a döntőig I.

Május 26-án, a Puskás Ferenc Stadionban rendezik meg a Magyar Kupa döntőjét, a fináléban a DVSC-TEVA és a ZTE FC csapatai mérkőznek meg egymással. A sorozat történetének első fináléját 1910-ben rendezték meg, vagyis idén százéves a kupadöntő. A találkozót felvezető sorozatunk következő részeként a hajdúságiak útját nézzük végig a döntőig.

Mivel a Debrecen a nemzetközi kupában szerepelt, így a Magyar Kupa küzdelmeibe - kiemeltként - csak a negyedik fordulóban kapcsolódott be. Első megmérettetése nem okozott gondot az együttesnek, a Nyírmadát Dudu négy, és Coulibaly három góljával intézte el a gárda. A másodosztályú Mezőkövesd sem jelentett problémát, Vinicius két, valamint Oláh és Mijadinoski egy-egy góljával 4-1-re nyert a Loki.

A negyeddöntőben az MTK következett, a Debrecen hazai pályán Feczesin Róbert és Czvitkovics Péter találataival kétgólos előnyt szerzett, de a kék-fehérek a visszavágó hajrájában ledolgozták a hátrányukat. A továbbjutásról a tizenegyesek döntöttek, és végül Verpecz István lett a Loki hőse, aki megfogadta Mező József kapusedző tanácsát, jobbra vetődött, és az ötödik párban kivédte Nikházi Márk lövését, amivel a négy közé juttatta csapatát.

Az elődöntőben az utóbbi évek hazai kupaspecialistája, a Honvéd várt a Debrecenre. A kispestiek hazai pályán akár többgólos előnyt is szerezhettek volna, de sorra elpuskázták a helyzeteiket, a hajdúságiak pedig Szilágyi góljával még úgy is kedvező helyzetbe kerültek, hogy Abraham egyenlíteni tudott. A Debrecen hazai pályán Yannick góljával nagy lépést tett a döntőbe jutás felé, de Abraham ismét villant, és úgy tűnt, hosszabbításra menti a meccset. Laczkó azonban nem akart túlórázni, bombaerős fejesével 2-1-re alakította az állást, ami döntőt ért Herczeg András csapatának.

Negyedik forduló

Nyírmada - DVSC-TEVA 2-8
Gólszerző:Járomcsák a 73. , Mátyus a 81. , ill. Dudu a 2., az 55., a 84., a 85. , Coulibaly a 19. , a 65., a 66., Mijadinoszki az 57. percben

Ötödik forduló

Mezőkövesd-Zsóry - DVSC-TEVA 1-4
Gólszerző: Sivák a 70., ill. Vinicius az 1. , a 90., Oláh L. a 6. , Mijadinoszki a 47. percben

DVSC-TEVA - Mezőkövesd-Zsóry 4-3
Gólszerző: Dudu a 63., a 84., Rezes a 35., a 86., ill. Bogdány a 35., a 79., Surányi a 45. percben

Továbbjutó a DVSC-TEVA 8-4-es összesítéssel.

Negyeddöntő

DVSC-TEVA - MTK Budapest 2-0

Gólszerző: Feczesin a 44., Czvitkovics az 50. percben

MTK Budapest - DVSC-TEVA 2-0
Gólszerző: Pál a 77., Zsidai a 80. percben

Továbbjutó a DVSC-TEVA 4-0-ás összesítéssel.

Elődöntő

Budapest Honvéd - DVSC-TEVA 1-1
Gólszerző: Abraham a 88., ill. Szilágyi a 80. percben

DVSC-TEVA - Budapest Honvéd 2-1
Gólszerző: Yannick a 34., Laczkó a 85., ill. Abraham a 83. percben

Továbbjutó a DVSC-TEVA 3-2-es összesítéssel.

Jegyárusítás a Magyar Kupa döntőjére

A Puskás Ferenc Stadionban május 26-án, 19 órakor kezdődő DVSC-TEVA - ZTE FC mérkőzés belépői 1000 és 1500 forintos áron vásárolhatók meg a döntőben résztvevő kluboknál, valamint Budapesten az IBUSZ Sportirodában (Budapest VI., Oktogon 3.).


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS