Százéves a Magyar Kupa-döntő: gólesőt hoztak a bajnokik

2010. május. 21., 09:30   |    

Százéves a Magyar Kupa-döntő: gólesőt hoztak a bajnokik

Május 26-án, a Puskás Ferenc Stadionban rendezik meg a Magyar Kupa döntőjét, a fináléban a DVSC-TEVA és a ZTE FC csapatai mérkőznek meg egymással. A sorozat történetének első fináléját 1910-ben rendezték meg, vagyis idén százéves a kupadöntő. A találkozót felvezető sorozatunk következő részeként a két együttes szezonbeli bajnoki mérkőzéseire tekintünk vissza.

A Magyar Kupa döntőjének két csapata, a ZTE és a DVSC-TEVA az idei bajnoki szezonban két kiváló mérkőzést játszott egymással. Ősszel a hajdúságiak otthonában gólzáport hozott a találkozó, az 5. fordulóban rendezett összecsapáson a Debrecen bő negyedóra után már 3-0-ra vezetett, de az egerszegiek nem adták fel, és szorossá tudták tenni a mérkőzést. Az első félórában nem kevesebb, mint hét gól esett, és az 5-3-as végeredmény már a szünetig kialakult. Tavasszal visszavágtak a zalaiak, az első félidőben kétgólos előnyre tettek szert, majd végül simán, 4-1-re győztek.

- A két egymás elleni bajnoki meccsünkön szépen termeltük a gólokat, de amondó vagyok, a kupadöntőben mindkét csapat óvatosabb lesz és nem várható gólzuhatag. Persze, az is lehet, hogy teljesen rosszul tippelek és már a tizedik percben 3-3 lesz az állás. A tavaszi zakó csúnya volt, de nem éltük meg katasztrófaként a vereséget, nem fűt miatt a visszavágás vágya. Különben is, ha a döntőben nyerünk, az megfelelő reváns lesz az egerszegi vereség miatt is - nyilatkozta a tavaszi vereségről Dombi Tibor, a DVSC-TEVA szélsője.

Jegyárusítás a Magyar Kupa döntőjére

A Puskás Ferenc Stadionban május 26-án, 19 órakor kezdődő DVSC-TEVA - ZTE FC mérkőzés belépői 1000 és 1500 forintos áron vásárolhatók meg a döntőben résztvevő kluboknál, valamint Budapesten az IBUSZ Sportirodában (Budapest VI., Oktogon 3.).


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa-elődöntő: Éllovasok egymás ellen

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS