Székesfehérvári rangadó zárásként

2018. december. 14., 13:14   |    

Székesfehérvári rangadó zárásként

Az első helyezett Ferencváros és a második helyen álló címvédő, a MOL Vidi FC székesfehérvári rangadójával zárul az OTP Bank Liga 2018-as mérkőzéseinek sora.

PUSKÁS AKADÉMIA–MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC
(Szombat, Pancho Aréna, 17.00)
A Puskás Akadémia vezetősége a legutóbbi hazai döntetlen után menesztette Benczés Miklós vezetőedzőt, az évzáró mérkőzésen Komjáti András klubigazgató dirigálja majd a csapatot. A felcsútiak az elmúlt hetekben – a legutóbbi fordulóig – otthon nyertek, idegenben vereséget szenvedtek, ezt a sort rontotta el a múlt heti, Paks elleni hazai döntetlen. A Mezőkövesd a legutóbbi vereségével lépéshátrányba került a harmadik helyért küzdő csapatok versenyében, a hetedik a tabellán. A legutóbbi öt bajnoki mérkőzéséből csak egyet nyert meg, de az is igaz, hogy a múlt héten, a Ferencváros ellen a Groupama Arénában az első vereségét szenvedte el október 27. óta. A Mezőkövesd a legutóbbi három mérkőzésén veretlen maradt a Puskás Akadémiával szemben.

KISVÁRDA MASTER GOOD–MTK BUDAPEST
(Szombat, Kisvárda, 17.00)
A két újonc közül a kék-fehérek a negyedik helyen állnak, egyetlen ponttal a még dobogós Honvédtól lemaradva. Idegenben eddig mindössze egyszer játszottak döntetlent, s négyszer is győztek, igaz, elsősorban az ősz első felében volt remek a mérlegük. Mindenesetre igaz: négynél többször vendégként csak a Ferencváros és a MOL Vidi FC nyert eddig. A Kisvárda az utolsó előtti helyen áll, egy ponttal a Diósgyőr mögött, így akár arra is esélye van, hogy előzzön, hogy ne a tizenegyedik helyről kezdje a tavaszt. A legutóbbi két mérkőzésén négy pontot gyűjtött, pályaválasztóként kétszer győzött eddig, a mezőny a leggyengébb két idegenbeli mérleggel szerénykedő csapatát, a Haladást és a Puskás Akadémiát győzte le.

PAKSI FC–DIÓSGYŐRI VTK
(Szombat, Paks, 17.00)
Két hely, de nyolc pont választja el egymástól a két csapatot. A Paks az idény eddigi részében mindvégig jobban állt a Diósgyőrnél, de érdekes, hogy a borsodiak a legutóbbi négy fordulóban öt pontot hoztak a tolnai zöld-fehéreken. Ebben a periódusban a Paks nyeretlen, a DVTK veretlen maradt. Csertői Aurél legénysége október 27. óta nem nyert bajnoki találkozót, pályaválasztóként a legutóbbi három mérkőzésén, szerzett gól nélkül, összesen egy pontot gyűjtött. Tegyük hozzá: a tabella első három helyezettje jutott ellenfélnek. A DVTK még nyeretlen vendégként az OTP Bank Liga 2018–2019-es idényében, sőt, csupán Kisvárdán és Szombathelyen tudott pontot szerezni.

SZOMBATHELYI HALADÁS–DEBRECENI VSC
(Szombat, Szombathely, Haladás-stadion, 17.00)
A Haladás utolsóként zárja az évet, de egyáltalán nem mellékes a számára, mekkora hátrányból eredhet majd a mezőny után tavasszal. Horváth Ferenc együttese a legutóbbi három fordulóban csupán egy pontot szerzett, viszont a legutóbbi két hazai fellépésén már a stadionavató utáni félévet idézte, két mérkőzésen négy pontot szerzett. A DVSC a hatodik helyen áll, de ha nyer, akár harmadik is lehet, amennyiben két további eredmény jól alakul a számára. Herczeg András csapata két vereség után a legutóbbi két fordulóban hat pontot szerezve erősítette meg pozícióját. Vendégként legutóbb nyerni tudott az MTK ellen, ez volt az első idegenbeli sikere az idény első mérkőzésén Felcsúton, a Puskás Akadémia ellen szerzett győzelem óta. A két csapat legutóbbi három egymás elleni mérkőzése kivétel nélkül 1–1-re végződött, kettejük csatájában 2016 augusztusa óta nem tudott nyerni a mindenkori vendég. A Loki 2011 novemberében győzött legutóbb a Haladás vendégeként.

BUDAPEST HONVÉD–ÚJPEST FC
(Szombat, Új Hidegkuti Stadion, 19.30)
Ha a Honvéd nyer, a harmadik helyen telelhet, sőt erre még van esélye a „főbérlő” MTK eredményének függvényében döntetlennel is. Az Újpest is lehet harmadik, de csak győzelem esetén, ugyancsak a kék-fehérek kisvárdai eredményének függvényében. A Honvéd a legutóbbi négy fordulóban nyeretlen maradt, csupán két pontot szerzett, a mezőnyből egyedüliként maradt pont nélkül a legutóbbi két bajnoki meccsén. A Hidegkuti Stadionban legutóbb döntetlent játszott a Mezőkövesddel, de vereséget csak a MOL Viditől és a Ferencvárostól szenvedett. A lila-fehérek nyertek a legutóbbi fordulóban a bajnoki címvédő ellen, lezárva egy három mérkőzésből álló nyeretlenségi mini szériát. Budapesti rivális vendégeként több mint egy éve, a Vasas ellen győztek. 2015 decembere óta nem nyertek most is az OTP Bank Ligában szereplő budapesti csapat ellen idegenbeli bajnokit. A Honvédot legutóbb több mint három éve, 2015 novemberében verték meg idegenben.

MOL VIDI FC–FERENCVÁROSI TORNA CLUB
(Vasárnap, Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó, 20.15)
Az esztendő utolsó élvonalbeli bajnoki mérkőzésén a címvédő és a listavezető, az első két helyezett találkozik egymással. A Vidi csütörtökön a Chelsea ellen szerepelt az Európa-ligában, a korábbi példák azt mutatják, hogy a nemzetközi kupatalálkozón mutatott jó játékát nem tudta megismételni a csapat a bajnokságban. A mostani azonban igazi rangadónak ígérkezik, nagy téttel: a nyolcpontos előnnyel vezető Ferencváros ha további hármat tesz hozzá az eddigiekhez, óriási előnyhöz jut. (Eddig 12 pontot veszített összesen a bajnokságban.) A Vidi sorozatban három győzelmet aratott az OTP bank Ligában, majd legutóbb kikapott a megyeri úton az Újpesttől. Az új stadionjában eddig két fővárosi csapatot fogadott, kettőt győzött le, kapott gól nélkül. Miután csupán ezt a két meccset játszotta ott, az is igaz, hogy még nem kapott gólt tétmérkőzésen az új stadionban. A Ferencváros a legutóbbi három fordulóban kilenc pontot szerezve erősítette meg a vezető helyét. Ugyanakkor szeptember 15. óta vendégként egyet nyer, egyet veszít. Kétszer 1–0-ra kapott ki, s kétszer három góllal nyert. A Vidi vendégeként 2015 augusztusában tudott legutóbb bajnoki mérkőzést nyerni.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS