Futsal: Szekszárdra került a Magyar Kupa-serleg

2020. február. 23., 13:35   |    

Futsal: Szekszárdra került a Magyar Kupa-serleg

Az Agenta Girls Szekszárd hódította el a női futsal Magyar Kupát, miután a vasárnapi fináléban 4-3-ra legyőzte a címvédő Astra Bulls csapatát a szombathelyi Aréna Savariában.

A szombati elődöntőkben nem történt meglepetés, a címvédő Astra legyőzte a Tolna-Mözs együttesét, az Agenta Girls Szekszárd pedig 0-2-ről felállva diadalmaskodott a másodosztályú Budaörs ellen. A vasárnapi döntőben a Dombó János vezette Astra számított esélyesebbnek, nemcsak mert címvédőként kezdte meg a mérkőzést, hanem a bajnoki tabellán is jobban áll riválisánál (a harmadik helyen, míg a szekszárdiak jelenleg sereghajtók).

Futsal Magyar Kupa: mindkét címvédő döntőbe jutott Szombathelyen

Futsal Magyar Kupa: mindkét címvédő döntőbe jutott Szombathelyen

Szombaton lejátszották a női és férfi futsal Magyar Kupa-elődöntőket a szombathelyi Aréna Savariában. A nőknél az Astra Bulls és a Szekszárd, a férfiaknál a Haladás és az MVFC Berettyóújfalu csapatai jutottak a vasárnapi döntőbe.

Tovább

Az Astra a várakozásoknak megfelelően labdabirtoklási fölényben játszott az első félidőben, mégis a szekszárdiak szereztek vezetést egy ellentámadás végén. A címvédő még a szünet előtt fordított, Dorner Dóra és Beke Adrienn is bevette a kaput. A Szekszárd jól kezdte a második félidőt, a fordulás után Kiss Gabriella előbb egyenlített, majd a 28. percben megszerezte saját maga és csapata harmadik találatát is. Bár Beke Adrienn szabadrúgásgóljával a 37. percben ismét döntetlen volt az állás, a jól kontrázó szekszárdiak a lefújás előtt néhány másodperccel megszerezték negyedik góljukat is: Kiss Gabriella ezúttal asszisztot jegyzett, passzából Megyeri Boglárka állította be a 4-3-as végeredményt, megszerezve a szekszárdi klub történetének első Magyar Kupa-elsőségét.

A női futsal Magyar Kupa, döntő:

Astra Bulls FC-Agenta Girls Szekszárd 3-4 (2-1)


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS