Szép emlékekkel tér vissza Diósgyőrbe a Vidi

2016. március. 08., 14:33   |    

Szép emlékekkel tér vissza Diósgyőrbe a Vidi

Egy mérkőzést rendeznek kedden, ötöt szerdán az OTP Bank Liga 24. fordulójában. Ezúttal Sopron és Dunaújváros is mérkőzés-színhely lesz.

VASAS SC–DEBRECENI VSC-TEVA
(Március 8., kedd, 18.00)

A Vasas nem tudott jelentősen javulni az edzőváltás óta sem, négy bajnoki mérkőzéséből csak egyet nyert meg. Másfelől viszont: két bajnoki mérkőzést játszott eddig Michael Oenning irányításával a fővárosban, s egyiken sem kapott gólt. Az Illovszky Stadionban a „beugró” Ferenczi István tizenegyes-góljával legyőzte a Haladást, majd, igaz, a hajrában már kettős emberelőnyben játszva, 0-0-ra végzett Kispesten. Az angyalföldiek legnagyobb gondja a gólképtelenség: az OTP Bank Ligában akcióból még nem találtak a kapuba tavasszal. A DVSC a négy eddigi tavaszi mérkőzésén tíz pontot szerzett, a legtöbbet a mezőnyben. Kondás Eleméré az egyedüli élvonalbeli csapat, amely már három bajnokit is nyert tavasszal. Ugyanakkor ez az adatsor elsősorban a hazai mérleget dicséri, vendégként Újpesten 1-1-re végzett – ami azért semmiképpen sem rossz eredmény. Ettől függetlenül: a Loki szeptember 19-én nyert legutóbb idegenbeli bajnokit, éppen a Vasas ellen. A két csapat az első tavaszi fordulóban egyoldalú mérkőzést játszott, a DVSC-Teva 4-0-ra nyert.

A két csapat őszi, budapesti mérkőzésének összefoglalója:



PUSKÁS AKADÉMIA FC–PAKSI FC
(Március 9., szerda, 16.00)

Két, nem igazán jó formában lévő csapat találkozik Felcsúton. Az akadémisták a legutóbbi hét bajnokijukból csak egyet, az eddigi tavasziak közül, tehát négyből egyet nyertek meg, a legutóbbi három fordulóban nem szereztek pontot. Ugyanakkor a Videoton FC ellen kifejezetten balszerencsés vereséget szenvedtek. Hazai pályán augusztus 22. óta csupán egyszer, február 13-án, a Diósgyőr ellen tudtak nyerni. Ugyanakkor (apró) pozitívum, hogy a vendégként általában „gólképes” védelem 2016-ban, a Pancho Arénában a két meccsen csak egy gólt kapott. A Paks az elmúlt hetekben, lassan hónapokban nagy csalódást keltett az eredménysorával, az egyetlen, jeles siker a Vasas elleni hazai diadal volt. A csapat, amely az MTK-hoz hasonlóan egy mérkőzéssel kevesebbet játszott eddig tavasszal a riválisainál, egyetlen eddigi vendégként játszott idei bajnokiján simán kikapott a DVSC-Tevától. Csertői Aurél legénysége a legutóbbi öt bajnoki meccsén mindössze három pontot gyűjtött – s a vesztett pontokat tekintve még így is csak kétpontnyira van a második helyezettől! Pályaválasztóként a Puskás Akadémia csapata még veretlen a Paks ellen az OTP Bank Ligában.

A két csapat őszi, felcsúti mérkőzésének összefoglalója:



BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–FERENCVÁROSI TORNA CLUB
(Március 9., szerda, 18.00)

Február 13-án, az első tavaszi fordulóban járt legutóbb a Ferencváros Békéscsabán, akkor 1-0-ra nyert. Az újonc ellen mindkét szezonbeli mérkőzése szoros volt, hiszen a Groupama Arénában ugyanezzel az eredménnyel végeztek a felek. A lila-fehérek kétségtelenül javultak az elmúlt hetekben, a legutóbbi három fordulóban (egyszersmind a Fradi elleni vereség óta) nem kaptak ki, illetve az NB III-as Kozármisleny ellen bejutottak a Magyar Kupa elődöntőjébe. Hazai pályán ellenben nem vigasztaló a mérlegük: a legutóbbi négy meccsből csak a Puskás Akadémia ellenit (3-1) nem veszítették el. A Ferencváros a legutóbbi idegenbeli bajnokiját elveszítette Kispesten, ellenben márciusban nyert már vendégként egy nagyon fontos meccsen: Felcsúton legyőzte a Videotont, s ezzel bejutott a kupaelődöntőbe. Thomas Doll együttese a legutóbbi két bajnokiján nyeretlen maradt, ilyenre tavaly május óta nem volt példa. A decemberi Újpest elleni hazai vereséggel kezdődően a legutóbbi hét tétmeccséből csupán hármat nyert meg.

A két csapat három héttel ezelőtti, békéscsabai mérkőzésének összefoglalója:



DIÓSGYŐRI VTK–VIDEOTON FC
(Március 9., szerda, 18.00)

Az Egervári Sándorral javuló tendenciát mutató, az Üllői útról szombaton megszolgált döntetlennel távozó Diósgyőri VTK a legutóbbi két hazai meccsét megnyerte, ezek közül csak egy, a Bp. Honvéd elleni volt idei. A borsodiak augusztus 15. óta mindössze egy, pályaválasztóként játszott bajnoki találkozójukon maradtak alul, a Ferencvárostól kaptak ki. A Videoton FC ősszel emlékezetes összecsapáson tudott nyerni Diósgyőrben: a 93. percben még vesztésre állt, majd két góllal fordított. A Vidi kiváló hazai mérlegével szemben rossz, ha szelídebben fogalmazunk, javuló idegenbeli áll szemben. A csapat a 2015–2016-os idényben csupán három bajnokiját nem veszítette el idegenben (sőt, mindhármat megnyerte.) Jobban fest, ha azt hangsúlyozzuk, hogy a legutóbbi háromból ellenben kettőt, a debrecenit és a Puskás Akadémia ellenit viszont megnyerte. A székesfehérváriak a szezonban csupán két idegenbeli meccsükön jutottak két szerzett gólig, ebből az egyik a diósgyőri volt.

A két csapat őszi, diósgyőri mérkőzésének összefoglalója:



MTK BUDAPEST–BUDAPEST HONVÉD
(Március 9., szerda, 18.00)

A kék-fehérek a pályaválasztók, de érdemesebb a meccset semleges pályán vívottnak tekinteni: Dunaújvárosban aligha lesz jobban „otthon” az MTK, mint a Bp. Honvéd. A kék-fehérek az előző fordulóban, az Illovszky Stadionban, megszerezték az első tavaszi győzelmüket, 2-1-re verték az október óta tartó veretlenségi szériáját lezáró Újpestet. Az új vezetőedzővel, Teodoru Vaszilisszal három bajnokit vívott eddig a csapat, a mérlege két döntetlen és egy győzelem, azaz veretlen egyelőre. A Bp. Honvéd a Ferencváros kispesti legyőzésével nagy szenzációt okozott, de utána nem bírt, ugyancsak hazai pályán, a Vasassal. Idegenben a legutóbbi két meccsét elveszítette, sőt a legutóbbi hétből csak kettőt nem bukott el. Ősszel mind a két csapat 2-1-re megnyerte a másik ellen a saját pályaválasztásával rendezett mérkőzését.

A két csapat őszi, Fáy utcai összecsapásának összefoglalója:



SZOMBATHELYI-SWIETELSKY HALADÁS–ÚJPEST FC
(Március 9., szerda, 18.00)

Mészöly Géza együttese másodszor játszik Sopronban a Rohonci úti pálya átépítése miatt, az elsőt, a Diósgyőr ellen, a hajrában megnyerte. A szombathelyiek július 19. óta pályaválasztóként csupán egy mérkőzést veszítettek el, de azt éppen az Újpest ellen, 3-0-ra. A lila-fehérek az előző fordulóban, az MTK vendégeként elveszítették október közepe óta tartó veretlenségüket. Ettől még, természetesen, jó az idegenbeli mérlegük: az MTK ellenit megelőző öt vendégként játszott bajnokin 13 pontot szereztek. Mindazonáltal nem lehet nem észrevenni, hogy Mbaye Diagne távozását megsínyli a csapat: az Újpest az eddigi négy tavaszi bajnokiból csupán egyet nyert meg. Menetrendszerűen szerez egy gólt – de ez eddig erre volt elég.

A két csapat őszi, szombathelyi mérkőzésének összefoglalója:


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS