Szeptember 2-án zárul az átigazolási időszak

2013. augusztus. 21., 18:16   |    

Szeptember 2-án zárul az átigazolási időszak

Tekintettel arra, hogy idén augusztus 31. hétvégére esik, a FIFA központilag módosította a hivatásos labdarúgók átigazolási időszakának lejáratát szeptember 2., hétfőre.

Az MLSZ Nyilvántartási, Igazolási és Átigazolási Szabályzat (NYIÁSZ) 11§ idevonatkozó rendelkezései szerint:

„A FIFA Átigazolási Szabályzata alapján az MLSZ köteles az általa meghatározott, hivatásos labdarúgók esetére vonatkozó átigazolási időszakot minimum tizenkét hónappal az adott átigazolási időszak kezdetét megelőzően, a TMS rendszerben megadni. Amennyiben az átigazolási időszakok TMS rendszerben való rögzítése nem történik meg a fenti határidőben, úgy a FIFA jelöli ki azokat. A hivatásos labdarúgók átigazolási időszakait - jelen szabályzat rendelkezései mellett – elsődlegesen a TMS rendszerben megadott adatok határozzák meg.”

A TMS rendszerben (amelyek a csapatok TMS-menedzserei számára is hozzáférhetőek) már szeptember 2-a szerepel az átigazolási időszak lejárataként, ezért az MLSZ NYIÁSZ módosítására és elnökségi döntésre nincs szükség.

Az átigazolási időszak a szerződtetett amatőr labdarúgók esetében is meghosszabbodik, amelyről szintén a NYIÁSZ rendelkezik az alábbiak szerint:

„Amennyiben az átigazolási időszak utolsó napja ünnepnapra vagy munkaszüneti napra esik, úgy az átigazolási időszak utolsó napja az azt követő első munkanap éjfélig tart.”

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS