Szerdán dupla kupadöntő a Hidegkuti-stadionban

2022. április. 26., 16:03   |    

Szerdán dupla kupadöntő a Hidegkuti-stadionban

A Simple Női Kupa szerdai döntőjében a Haladás-Viktória és az ETO FC Győr mérkőzik meg egymással 17.45-től a Hidegkuti-stadionban. Előtte a férfiak is döntőznek egyet: az Amatőr Kupa fináléjában a Tököl és a Szegedi VSE találkozik egymással.

Az utóbbi években elképzelhetetlen volt olyan női kupadöntő, amelyben ne szerepelt volna az előző évtizedet uraló MTK, Fradi páros valamelyike. Idén egyik fővárosi együttes sem került be a fináléba, ehelyett nyugat-magyarországi együttesek döntik el egymás közt a Magyar Kupa sorsát.

A Haladás-Viktória tíz év után játszik ismét Magyar Kupa-döntőt, legutóbb 2012-ben, Balatonfüreden az Astra ellen küzdhetett meg az aranyéremért, akkor 2-1-re veszített. Előtte viszont jó hatékonysággal nyerte a kupadöntőket, 2008-ban WHC Viktória néven az MTK verte 3-2-re, 2009-ben Viktória FC-ként a Győri Dózsát 2-1-re, míg 2011-ben az MTK-t győzte le 1-0-ra. Mindhárom nyertes döntőben pályára lépett a korábbi válogatott középpályás, Rácz Zsófia, aki most éppen az ellenfél ETO FCr együttesét erősíti majd. Az ETO eddig egyszer, 2017-ben jutott a fináléba, de nem volt esélye az aranyéremre, az FTC 6-0-ra nyert ellene.

A Haladás-Viktória a nyolcaddöntőben játék nélkül jutott túl a St. Mihályon, majd 4-0-ra nyert a Diósgyőr ellen, az elődöntőben pedig 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 2-1-re győzött a Soroksár ellen. Az ETO az első körben Hatvanban nyert 6-0-ra, majd Újpesten szintén 6-0-ra, a legnagyobb bravúrt pedig az elődöntőben érte el: 2-1-re verte a címvédő FTC-t. A két csapat utoljára április 2-án csapott össze a bajnokságban, akkor a szombathelyiek 2-0-ra nyertek.

Döntetlennel melegített a szerdai fináléra a két kupadöntős

Döntetlennel melegített a szerdai fináléra a két kupadöntős

A szerdai kupadöntő két csapata, az ETO és a Haladás-Viktória szinte egyforma mérkőzést játszott a Simple Női Liga 17. fordulójában. Diósgyőrben és Üllőn is a hazaiak vezettek először, de a „kupás” csapat fordítani tudott, végül azonban pontosztozkodással végződött a találkozó. Az FTC-Telekom és az MTK Budapest ellenfele a két újonc volt, a tavalyi bajnoki döntő mindkét szereplője nagy gólkülönbségű győzelmet aratott.

Tovább

– Nagyon örülünk, hogy döntőt játszhatunk, a lányok megdolgoztak ezért a lehetőségért – mondta Székely Tibor, a Haladás-Viktória vezetőedzője. – A hétköznapokon ezért dolgoztunk, hogy ilyen mérkőzést vívhassunk. Remek a hangulat, a játékosok alig várják már, hogy „színpadra” léphessenek. Egy nagyon jó csapat ellen játszunk, hiába nyertünk legutóbb ellenük bajnokin, abból az összecsapásból nem lehet kiindulni. Szép edzői feladat számomra is, hogy tiszták legyenek a fejek, ne pörögjenek túl a lányok., higgadtan döntsenek egy egy szituációban. Jómagam sem vettem részt edzőként kupadöntőn, ez lesz az első finálém. Szeretnénk a Viktória múltjához méltó módon szerepelni a döntőben. Néhány játékosom sérüléssel bajlódik, de remélem tudják vállalni a játékot.

Az ETO FC még sosem nyert Magyar Kupát, de a csapat vezetőedzője, Dörnyei Balázs kupaspecialistának számít, a Ferencváros vezetőedzőjeként korábban hatszor nyerte el a kupaserleget.

A nők összecsapása előtt, 14.00 órakor a férfi Amatőr Kupa döntőjét rendezik meg a Hidegkuti-stadionban, a MOL Magyar Kupában a legtovább jutó két amatőrcsapat, a VSK Tököl és Szegedi VSE-Pizzamonster együttese mérkőzik meg egymással.

A két döntőre a jegy.mlsz.hu oldalon lehet belépőket vásárolni 1000 forintos egységáron.

 


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS