Szerdán rendezik az idei Grassroots-napot

2014. május. 20., 08:24   |    

Szerdán rendezik az idei Grassroots-napot

Az UEFA ötödik Grassroots-napján május 21-én Európa szerte számos programot szerveznek az UEFA tagszövetségei, a labdarúgást ünnepelve.

Az UEFA az utóbbi években minden fórumon igyekszik hangsúlyozni a Grassroots jelentőségét, kiemelve, hogy az amatőr futball nélkül nem létezhetne a profi labdarúgás sem. Az európai szövetség immár negyedik éve rendezi meg a hivatalos Grassroots Napot, amelyet szándékosan időzítenek a Bajnokok Ligája-döntő hetére, mert ezzel is azt kívánják szimbolizálni, hogy a profik és amatőrök futballja nem létezhet egymás nélkül, a két ágazat elválaszthatatlan egymástól, valamint azt, hogy a labdarúgás a világon mindenki számára elérhető.

Az UEFA Grassroots Napja egy promóciós esemény, amikor is lehetőség nyílik az amatőr futball ünneplésére, elismerésére.

- A Grassroots labdarúgás ma már a társadalom minden rétegében megjelenik Magyarországon is. Az előző öt évben különböző UEFA Grassroots projektek bontakoztak ki az MLSZ szervezésében a gyerekektől a veteránokig, a résztvevők tekintetében nemtől, származástól, társadalmi hovatartozástól függetlenül. Május 21-én a játék örömét és szabadságát ünnepeljük országszerte, színvonalas Grassroots-rendezvényekkel. Reményeink szerint ennek a népszerűsítő akciónak is köszönhetően a jövőben tovább emelkedik a sportághoz csatlakozó játékosok száma – tette hozzá Kovács Szilveszter Grassroots Igazgató.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS